Fodbold

Agent: Nadim har tilbud fra hele verden - flere klubber er afvist

Nadia Nadim har tilbud fra klubber i hele verden.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Efter at Nadia Nadim har fået ophævet sin kontrakt med Manchester City, har hun tilbud fra klubber i hele verden.

Nadia Nadim har klubtilbud fra både USA, Kina, Norge, Sverige, Danmark samt andre europæiske lande. 

Det fortæller den danske landsholdsspillers agent Michael Kallbäck, der allerede har afvist flere tilbud.

- Vi sagde nej til flere tilbud, der kom ind senere om aftenen, som det kom frem, at hun stoppede i Manchester City. De tilbud var to fra Sverige, et fra Norge og et fra Danmark, siger han.

Nadia Nadim skiftede til den engelske storklub sidste vinter, men efter et år i klubben var begge parter enige om at ophæve kontrakten, efter at Nadia Nadim ikke har spillet for Manchester City siden september.

- Selvfølgelig er det ikke optimalt, at hun ikke spillede ret meget. Det eneste hun har spillet siden september var faktisk på landsholdet, siger landstræner Lars Søndergaard, som gerne ser, at det bliver til mere spilletid for den danske offensivspiller.

- Det kan måske gå i en periode, men på den lange bane er det væsentligt, at landsholdsspillerne også spiller i deres klubber. Derfor gælder det om at finde det rette niveau, hvor der både er spilletid og udfordringer, siger han.

Nadia Nadim i Mancester City

28 kampe siden ankomsten i januar 2018. 

8 mål. 

Seneste kamp: 26. september, skiftet ind og fik 33 minutter

Seneste start: 23. september, skiftet ud efter 54 minutter

Seneste hele kamp: 16. september

Kilde: Manchester City

Derfor har hun også godt med tålmodighed til at finde den rigtige klub, så hun igen kan få godt med spilletid, fortæller Michael Kallbäck.

- Det vigtigste er, at hun kommer til en klub, hvor hun spiller hver uge, og hvor hun er glad og ikke bare nyder fodbold, men også livet. Kombineret med at det er en klub, der vil investere i hende, forstået på den måde at de vil have hende til at spille, siger han. 

Forventer afklaring i januar

Nadia Nadim er i øjeblikket på ferie i Dubai, men når hun vender hjem, er der planlagt møder med flere klubber, siger hendes agent. Han forventer, at der kommer en afklaring senest i midten af januar. 

- Vi skal mødes med nogle forskellige klubber. Det bliver enten mellem jul og nytår eller først i januar, at vi skal mødes. Det ved vi ikke helt endnu, siger Michael Kallbäck.

Indtil videre er det ifølge agenten "nogle klubber fra Europa", en klub fra Kina og en klub fra USA.

- Som det ser ud nu, ligner det mest USA, men man ved aldrig, og tingene kan gå stærkt. Men lige nu ligner det mest, at hun tager tilbage til USA, siger Michael Kallbäck.

Ikke udtaget til landsholdet

Onsdag udtog landstræner Lars Søndergaard sin trup til en testkamp mod Finland i januar, og her var Nadia Nadim overraskende ikke med, og det skyldes den uvisse klubsituation.

- Jeg besøgte Nadia sidste forår, hvor hun næsten ikke havde nået at træne med Manchester City på grund af landsholdssamlinger og kampe. Nu får hun ro til at falde på plads i en ny klub, hvor hun kan træne med nogle af sine holdkammerater og lære træneren at kende, siger Lars Søndergaard.

I stedet er andre spillere kaldt ind som alternativer til Nadia Nadim. 

- Ved den kommende samling får jeg mulighed for at se nogle andre spillere an og prøve nogle ting af. Det er vigtigt at have en hel trup og ikke kun ét hold. Nu får nogle af de nye lidt rutine og muligheden for at vise sig frem. De skal med omkring A-holdet, før man kan vide, hvor de står, siger landstræneren.