Fodbold

Klopp forudser pointrekord i Premier League

Jürgen Klopp forudser, at der sættes pointrekord i Premier League igen i denne sæson. Carl Recine / Ritzau Scanpix

Det tætte kapløb øverst i Premier League-tabellen overrasker Liverpools manager, Jürgen Klopp.

Liverpools manager, Jürgen Klopp, er en forsigtig optimist, når det gælder Liverpools chancer for at vinde Premier League denne sæson. 

- Men det kommer til at kræve en ny rekord. Man skal sikkert helt op og have 105 point, siger han til nyhedsbureauet Reuters. 

Manchester City tog Premier League-trofæet sidste sæson med 100 point, hvilket er det højeste pointtal i Premier Leagues historie.

Klopps kommentar om Liverpool-mandskabets mulige vej til mesterskabstitlen kommer efter holdets udebanesejr over Wolverhampton fredag aften. 

Her sikrede to mål af Mohamed Salah og Virgil van Dijk Liverpool et hul på fire point over netop Manchester City, der møder Crystal Palace lørdag.

- Alle spørger mig om den her situation, hvor vi er øverst i tabellen, og at det hold, der lå øverst ved juletid, også har vundet titlen de sidste fire gange. Men har det nogensinde ligget så tæt?, spørger Klopp med reference til det uhyre tætte opløb i Premier League i øjeblikket. 

Sindssygt

Liverpool har i øjeblikket 48 point efter 18 ud af 38 kampe. Kun to hold har tidligere haft flere point på dette tidspunkt i sæsonen - Chelsea i 2005/2006 og City i sidste sæson. 

- I øjeblikket ser det ud til at blive en meget speciel sæson. 48 point før jul er sindssygt, siger Klopp. 

Manchester City har i øjeblikket 44 point, mens Tottenham ligger på tredjepladsen med 39 point. Klopp forventer dog, at de andre hold i toppen af tabellen henter point i weekenden. 

- Ingen i top fem mister point, forudsiger Liverpool-manageren. 

Liverpool har bygget deres føring på et solidt forsvarsspil, der kun har tilladt syv scoringer fra modstanderne. Og særligt 27-årige Virgil van Dijk har haft en fornem sæson. 

Hollænderens mål fredag aften, der bragte Liverpool op på kampens slutresultat 2-0, var desuden hans første i turneringen.

Van Dijk har været med til at stabilisere Liverpools forsvar.

I 2018 skiftede Van Dijk fra Southampton til Liverpool. Med en købspris på 75 millioner pund, svarende til 630 millioner kroner, er han den dyreste forsvarsspiller nogensinde.