Fodbold

'Unik' Premier League-dansker hyldes sammen med Sané og Alli

The Guardian har udtaget årets hold i Premier League for spillere under 23 år, og her har mediet fundet plads til danske Philip Billing.

Huddersfield kæmper i øjeblikket en hård kamp for overlevelse i Premier League, og her kan danske Philip Billing blive en afgørende brik på bundholdets midtbane. 

Den 22-årige dansker, der i 2014 skiftede Esbjerg ud med Huddersfield, har i denne sæson været fast mand i startopstillingen hos den nordengelske klub. 

Og her har han gjort det så godt, at mediet The Guardian har udtaget danskeren til årets hold i Premier League for spillere under 23 år. 

- Danskeren, der kom til Huddersfield i en alder af 16 år, har udviklet sig til at være en unik midtbanespiller. Ikke alene besidder han exceptionel finesse, gode afleveringer, flotte afslutninger og et mægtigt indkast, men i denne sæson har han også vist den styrke, der forventes fra en mand på hans størrelse, skriver mediet i deres begrundelse. 

På holdet er Philip Billing kommet i fornemt selskab med store stjerner som Manchester Citys Leroy Sané, Dele Alli fra Tottenham og Evertons Richarlison. 

Danskeren sad i starten ude med en alvorlig ankelskade, men har efterfølgende spillet sig tilbage på holdet. I år har Philip Billing fået spilletid i 25 Premier League-kampe, hvor han er startet inde i 17 af dem. 

- Jeg kan ikke nævne én spiller på 22 år, som kan sammenlignes med ham, sagde Huddersfield-manager David Wagner tidligere på måneden og pointerede, at skuddet, afleveringen og hans fysik er nogle af de styrker, som danskeren besidder. 

Philip Billing i en duel med Newcastles Kenedy.

Philip Billing spiller i Huddersfield sammen med de to andre danskere Mathias 'Zanka' Jørgensen og Jonas Lössl. De er i øjeblikket placeret under nedrykningsstregen i Premier League - to point fra Southampton på den rigtige side af stregen. 

Det er ikke første gang, at The Guardian har set en danskers vej i år. Tidligere på måneden blev Pernille Harder først kåret som årets kvindelige fodboldspiller i verden, mens Christian Eriksen blev nummer 36 på listen over de 100 bedste mandlige spillere.

The Guardians bud på årets hold i Premier League for spillere under 23 år

Aro Muric (Manchester City), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Joe Gomez (Liverpool), Issa Diop (West Ham), Ben Chilwell (Leicester), Lucas Torreira (Arsenal), Philip Billing (Huddersfield), Leroy Sané (Manchester City), Dele Alli (Tottenham), James Maddison (Leicester), Richarlison (Everton)