Fodbold

Solskjær er julens store vinder - danskere er taberne

Solskjær kan række hænderne i vejret efter fire sejre i juleperioden, mens danskerne i Huddersfield ikke har fået et eneste point.

Kampene i det travle juleprogram i den engelske Premier League er spillet, og med Manchester Citys sejr over Liverpool torsdag aften, så er det tid til at gøre status på det vigtige kampprogram.

Sådan gik juleprogrammet

Manchester United: 12 point

Tottenham: 9 point

Liverpool: 9 point

Leicester: 9 point

Crystal Palace: 7 point

Arsenal: 7 point

Chelsea: 7 point

Man City: 6 point

Burnley: 6 point

Watford: 5 point

Brighton: 5 point

Fulham: 5 point

Southampton: 4 point

Wolves: 4 point

West Ham: 4 point

Bournemouth: 4 point

Cardiff: 4 point

Everton: 3 point

Newcastle: 2 point

Huddersfield: 0 point

Alle klubberne i den bedste engelske række har spillet fire kampe, og tilbage står Ole Gunnar Solskjær som den helt store vinder, mens det ikke er sjov læsning for de tre danskere Philip Billing, Jonas Lössl og Mathias "Zanka" Jørgensen, der alle spiller i Huddersfield.

Huddersfield-danskerne startede ud med at tabe den første kamp til Southampton, inden det også blev til nederlag til Manchester United, Fulham og Burnely i ligaen. Fire nederlag, en målscore på 3-9 og en sidsteplads er resultatet af det tætte juleprogram. 

Jonas Lössl bliver passeret i kampen mod Burnley.

Noget sjovere læsning er det for Ole Gunnar Solskjær, der overtog styringen i Manchester United. Nordmanden har ført klubben til fire sejre ud af fire mulige. Det hele startede med en 5-1-sejr på udebane over Cardiff kort før jul, og siden har Solskjærs tropper også nedlagt Huddersfield, Bournemouth og Newcastle. 

Det betyder, at Manchester United nu kun er seks point efter Chelsea på den vigtige fjerdeplads, der giver adgang til næste sæsons Champions League.

Helt i toppen har Tottenham og Liverpool også haft et juleprogram, de kan være glade for.

Liverpool havde inden torsdagens nederlag til Manchester City scoret fuld gevinst, og derfor ændrer nederlaget ikke ved, at Liverpool stadig ligger lunt til i toppen af Premier League med et forspring på fire point. Det gør de, fordi de nærmeste konkurrenter fra Manchester City overraskende led to nederlag i juledagene.

Eriksen og Schmeichel med god juleperiode

Christian Eriksen og Tottenham scorede flest mål i løbet af juleprogrammet og bortset fra en svipser mod Wolverhamton, blev det til lutter sejre. Dermed er London-klubben stadig med i kampen om mesterskabet som en outsider. Det er de ikke mindst takket være Christian Eriksen, der scorede hele tre mål i fire kampe.

Christian Eriksen scorede både mod Everton, Bournemouth og Cardiff.

Kasper Schmeichel kan også være tilfreds med at have droppet julefrokosterne og sikret sejre over både Manchester City og Chelsea. Derudover blev Everton også nedlagt i et juleprogram, hvor Schmeichel kun indkasserede to mål i fire kampe. Det har taget Leicester til syvendepladsen i Premier League.

Kasper Schmeichel jubler, efter at Leicester er kommet foran mod Manchester City.

Mere misfornøjet er Pierre-Emile Højbjerg formentlig med, hvordan kampene gik for danskeren. Selvom midtbanekrigeren scorede et fremragende mål mod Manchester City, er han nu ude med karantæne efter et rødt kort, mens han kan se sin klub være under nedrykningstregen.

Pierre-Emile Højbjerg forlader banen, efter at han har fået rødt kort i kampen mod Manchester City.

Der resterer 17 runder af Premier League, der slutter den 12. maj.