Årets fodboldtalenter er kåret

Danmarks bedste fodboldspillere har kåret årets talenter. Priserne går ikke overraskende til spillere, der har fået et gennembrud i 2018.

Fra 0 til 10 A-landskampe i løbet af et kalenderår.

Det har været med til at sikre midtbanespilleren Karen Holmgaard sit store gennembrud i 2018, hvor hun i overført betydning er gået fra 0 til 100 på noget nær rekordtid.

Fortuna-profilens imponerende år bliver nu toppet med prisen som Årets talent 2018. Det skriver Spillerforeningen, som står for kåringen, i en pressemeddelelse.

- Det er vildt. Jeg er utrolig glad for og stolt over, at jeg har vundet prisen. Det betyder meget, at det er mine med- og modspillere, der har stemt på mig. Det er dem, der ser mig i hverdagen, siger Karen Holmgaard.

Karen Holmgaard har været en fast del af landsholdet, siden Lars Søndergaard blev landstræner. Hun er blot den anden kvinde, der kåres som årets talent. Sidste år blev PSG-angriberen Signe Bruun tildelt prisen, da den blev uddelt for første gang.

Bruun Larsen hædres også

På herresiden er Årets talent 2018 også gået til en spiller, der har haft usædvanligt meget fart på i det seneste kalenderår, selvom debuten på A-landsholdet lader venter på sig.

Jacob Bruun Larsen er nemlig trådt ind på Borussia Dortmunds venstrekant. Med blandt andet scoringer i Bundesligaen og Champions League har han spillet sig ind som en fast del af holdet hos den tyske Herbstmeister, efterårets førerhold. Det har fået de danske fodboldkollegaer til at kvittere med at udråbe ham som Årets talent.

- Det er jeg rigtig glad for og stolt af. Det er fedt, og det giver selvfølgelig en anerkendelse, af det man laver. Der bliver lagt mærke til det. Det er jo super fedt. Jeg kan regne ud, det primært har været på det sidste halve år, at de (spillerne, red.) har bedømt det på. Men det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, siger Jacob Bruun Larsen.

Årets talent gives til en spiller, der er under 22 år på stemmetidspunktet. På herresiden har prisen været uddelt siden 1999. De seneste tre år har Andreas Christensen fået prisen.

Lørdag den 5. januar kåres årets fodboldspiller på både herre- og kvindesiden. Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og Thomas Delaney er nomineret hos herrerne, mens Pernille Harder, Sanne Troelsgaard og Janni Arnth er nomineret hos kvinderne.