Fodbold

Manchester Citys stjerner knuser Rotherham i FA Cuppen

Josep Guardiola sendte en masse stjerner på banen, da Rotherham blev banket 7-0 i FA Cuppen.

Manchester Citys gode start på året fortsætter.

Torsdagens vigtige Premier League-sejr over Liverpool blev søndag fulgt op af en overlegen sejr på 7-0 over Rotherham i FA Cuppen.

Rotherham kæmper for overlevelse i Englands næstbedste række og kunne intet stille op mod overmagten fra toppen af Premier League.

Storfavoritterne kom da også til kampen med en startopstilling, der ikke levnede Rotherham mange chancer for et pokalchok.

Allerede efter 12 minutter så muligheden for en overraskelse da også ud til at være forduftet, da Raheem Sterling åbnede kampens målkonto efter en god dribling og en effektiv afslutning.

De mange Manchester City-stjerner investerede ikke synderligt meget energi i første halveg, men nok til hele tiden at være i fuld kontrol.

I minutterne før pausen udmøntede overtaget sig i kampens afgørelse.

Først blev det 2-0 ved det 18-årige stortalent Phil Foden, da han scorede med en mislykket tæmning efter oplæg fra Ilkay Gündogan. Kort efter blev det 3-0 efter et selvmål af Semi Ajayi.

På den anden side af pausen fortsatte den ensidige forestilling. Raheem Sterling speedede op, før han til sidst afleverede bolden til Gabriel Jesus, der ikke kunne undgå at score til 4-0.

Også en velspillende Riyad Mahrez kom på måltavlen. Med lidt under 20 minutter tilbage af opgøret kombinerede han sig frem til en stor chance, som han sikkert udnyttede.

Ilkay Gündogan blev noteret for sit tredje og fjerde oplæg til mål i slutfasen. Først sendte han et hjørnespark ind i hovedet på Nicolás Otamendi, og dernæst lagde han op til Leroy Sanes 7-0-scoring.