Fodbold

Efter seks minutter satte 16-årigt Liverpool-talent rekord

Ki-Jana Hoever imponerede, selvom Liverpool røg ud af FA Cuppen. Ritzau Scanpix

16-årige Ki-Jana Hoever satte rekord som den yngste Liverpool-spiller i FA Cuppen, da han kom på banen efter seks minutter.

Til en stor klapsalve fra Liverpool-tilhængerne blev 16-årige Ki-Kana Hoever præsenteret af stadionspeakeren og løb på banen til sin førsteholdsdebut.

Indskiftningen kom efter seks minutter i FA Cup-kampen mellem Liverpool og Wolverhampton, hvor Liverpool i sidste ende blev sendt ud med et 1-2-nederlag. Dejan Lovren måtte udgå med en skade, og det gav plads til det hollandske talent, der satte rekord som den yngste Liverpool-spiller i FA Cuppen nogensinde med sine 16 år og 354 dage.

Samtidig er Ki-Jana Hoever den tredje yngste Liverpool-debutant i alle turneringer. Kun overgået af Jerome Sinclair, der var 16 år og seks dage og Jack Robinson, der var 16 år og 250 dage. Det skriver Liverpool på sin hjemmeside.

Selvom Liverpool blev sendt ud af turneringen, så imponerede det hollandske talent stort. Især Liverpool-træneren Jürgen Klopp var svært tilfreds med sin spiller, som han naturlig bragte på banen, men som han ikke ville lade starte inde.

- Jeg er ikke sikker på, hvad I ville have sagt, hvis vores midterforsvar fra starten af kampen bestod af Fabinho og Ki-Jana. Nogle smarte folk ville nok have sagt, at jeg ikke respekterede turneringen eller sådan noget, siger Jürgen Klopp ifølge BBC.

- Så vi prøvede at gøre alt, hvad vi kunne. Selvfølgelig giver det ikke mening at bruge en 16-årige dreng fra start. Man sætter ham ikke bare på banen. Man venter til, at han er helt klar. Han kom på banen og gjorde det godt. Det er sådan, at en karriere nogle gange starter. Når der virkelig er brug for dig, handler det bare om, du er god nok, og ikke hvor gammel du er. Han gjorde det godt, så det var ok.

Teenageren Ki-Jana Hoever beviste, at han har en lys fremtid i Liverpool

The Telegraph

Hvis den hollandske forsvarsspiller kigger i de engelske medier dagen derpå, vil der også være positive tilkendegivelser at hente. 

Der er både roser at hente hos Sky Sports, Evening Standard og The Telegrah, som alle sætter fokus og roser det unge talent.

- Teenageren Ki-Jana Hoever beviste, at han har en lys fremtid i Liverpool, da han viste modenhed i sin debut, skriver sidstnævnte medie.

Raul Jimenez bragte Wolverhampton foran efter 38 minutter, inden Divock Origi udlignede seks minutter inde i anden halvleg. Portugisiske Ruben Neven blev matchvinder, da han scorede til 2-1 efter 55 minutter.