Barcelona køber hollandsk stortalent for over 500 millioner kroner

16x9
Frenkie de Jong har underskrevet en 5-årig kontrakt med den spanske storklub. Foto: FC Barcelona

Det hollandske midtbanespiller Frenkie de Jong skifter fra Ajax til FC Barcelona for 560 millioner kroner. Skiftet træder i kraft 1. juli 2019.

FC Barcelona har haft det helt store kreditkort oppe af pengepungen for at sikre sig det eftertragtede hollandske stortalent Frenkie de Jong.

Hele 560 millioner kroner skulle der til for at sikre sig underskriften for den 21-årige midtbanespiller. Det beløb kan endda stige med godt 80 millioner kroner, alt efter hvordan den unge hollænder præsterer. 

Den unge hollænder har fået en femårig kontrakt.

- FC Barcelona og Ajax er nået til enighed om en transfer for midtbanespilleren Frenkie de Jong, som vil tilslutte sig den catalanske klub fra 1. juli 2019, skriver klubben i en pressemeddelelse. 

Frenkie de Jong har længe været sat kraftigt i forbindelse med Paris Saint-Germain, men ifølge FC Barcelona rejste præsident Josep Maria Bartomeu og sportschef Eric Abidal til Amsterdam og fik forhandlet en aftale på plads. 

- Med ankomsten af Frenkie de Jong tilføjer vi talent, ungdom og Barça-stil til vores sportslige projekt. Vi er overbeviste om, at han vil være en central del af vores hold i mange år fremover. Velkommen, Frenkie! skriver præsidenten om tilføjelsen.

Den unge midtbanespiller, der også har defensive færdigheder og kan gøre sig i forsvaret, har spillet 65 kampe for Ajax med seks mål til følge. Han har desuden også spillet fem kampe for det hollandske landshold.  

Frenkie de Jong spiller sæsonen færdig for Ajax, inden han skifter til FC Barcelona fra juli.