Fodbold

Noget af legendarisk tribune skal rives ned

En del af Sydsiden skal bygges om af sikkerhedsmæssige hensyn.  Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Sikkerheden sættes på prøve, når tusindvis af Brøndbyfans hopper i takt på Sydsiden. En del af den berømte tribune skal derfor skiftes ud.

Brøndbys mest aktive fans må indstille sig på en ombygning af den legendariske tribune Sydsiden, der tidligere har været kendt som Faxe Tribunen.

Det skyldes, at sikkerheden på tribunen er udfordret, når tilhængerne hopper i takt og sætter gang i store svingninger. Betonet kan gynge så meget, at fansene kan føle sig vægtløse, har tidligere undersøgelser vist.

Efter en ny undersøgelse af sikkerheden på Brøndby Stadion er det besluttet, at den nedre del af Sydsiden skal udskiftes. Den nedre del af den nordlige tribune skal også undersøges yderligere.

- Vi forventer, at udskiftningen af betonelementerne påbegyndes i andet halvår af 2019. I resten af denne sæson og formentlig i begyndelsen af næste sæson vil vi derfor fortsat have sæder på den nedre del af sydtribunen, som man også oplevede det til vores to sidste hjemmekampe i efteråret. Kapaciteten på den nedre del af sydtribunen vil derfor fortsat være reduceret, så vi minimerer risikoen for markante svingninger på hele tribunen, fortæller Brøndbys administrerende direktør Jesper Jørgensen til klubbens hjemmeside.

Sydsiden er tilholdssted for Brøndbys mest aktive fans. Sådan har det været i 27 år, hvor de larmende tilhængere har gjort tribunen kendt i både ind- og udland.

Brøndbys fans har skabt et logo til Sydsiden, der ofte bruges side om side med klubbens eget logo.

Sydsiden er en ståtribune efter ønske fra Brøndbys fans. Ved europæiske kampe kan der dog monteres sæder på Brøndby Stadions eneste ståtribune, da sæder er påkrævet i europæisk sammenhæng. Det er disse sæder, der er monteret i øjeblikket for at sænke kapaciteten en smule.

Ved efterårets sidste kampe var en del af tribunen også spæret af.

Uheldet i Vejle

Tribunekollaps er heldigvis et sjældent syn, men faktisk har Brøndbys tilhængere været involveret i et uheld.

I 1995 var den blågule jubel over en Bo Hansen-scoring så massiv, at et sikkerhedshegn på Vejle Stadion brød sammen. Omkring 50 tilhængere faldt tre meter ned i en skakt, hvoraf 24 blev kørt på Vejle Sygehus. 23 af dem blev hurtigt udskrevet med lettere skræmmer, mens en enkelt havde pådraget sig et brud på en knogle i rygsøjlen.

Her ses sportsdirektør Ebbe Sand med Sydsiden i baggrunden. Han har selv fejret mange mål foran den berømte tribune.