Fodbold

Andreas Christensen fik fuld spilletid i stor Chelsea-sejr

Gonzalo Higuain åbnede sin målkonto i Premier League med to scoringer i 5-0-sejr mod sløje Huddersfield.

Både Chelsea og angriber Gonzalo Higuain fandt tilbage på ret køl, da London-holdet forsvarede fjerdepladsen i Premier League med en 5-0-sejr hjemme over bundproppen Huddersfield, der ligger håbløst sidst.

Higuain åbnede scoringen i den ensidige forestilling og scorede siden til 4-0.

I kampen fik hjemmeholdets Andreas Christensen en yderst sjælden startplads i en ligakamp, da han var en del af manager Maurizio Sarris forsøg på at styre sit hold tilbage på ret kurs efter 0-4-blamagen mod Bournemouth forleden.

Det var blot anden gang i sæsonen, at danskeren kom i kamp i Premier League.

Begge hold kom til en god afslutning inden for de første seks minutter, men derfra stod der Chelsea på næsten alt.

Efter 16 minutter stemplede Gonzalo Higuain ind med sit første ligamål efter ankomsten på en lejeaftale fra Juventus med en klinisk afslutning ved nærmeste stolpe efter en god medløbsbold ind i feltet.

Målfattige Huddersfield kom kun til sporadiske muligheder, og da Eden Hazard scorede på et straffespark på falderebet i første halvleg, forduftede spændingen totalt.

Målmand Jonas Lössl og Philip Billing startede begge inde for Huddersfield, mens Mathias "Zanka" Jørgensen sad på bænken i den nytiltrådte manager Jan Siewerts anden kamp som Huddersfield-boss.

Han så Hazard sætte trumf på med en flot scoring efter 66 minutter, hvor han smukt rundede Lössl og lagde bolden i mål fra en spids vinkel.

Tre minutter senere scorede Higuain til 4-0 på et afrettet langskud.

David Luiz satte punktum med en scoring på hovedstød via en Huddersfield-fod efter hjørnespark efter 86 minutter.

Huddersfield har blot scoret 13 gange i nu 25 kampe.

For Southampton startede Jannik Vestergaard, mens Pierre-Emile Højbjerg ikke var tilbage i truppen efter sin hovedskade forleden, da det blev til 1-1 ude mod Burnley, der udlignede på straffespark i overtiden.

Dermed ligger Southampton fem point over nedrykningsstregen.