Fodbold

Forsvunden fodboldspillers fly fundet på havbunden

Flyet, hvor Premier League-spilleren Emiliano Sala var ombord, er blevet fundet i den Engelske Kanal.

Ti dage efter, at politiet indstillede eftersøgningen af flyet, hvor Cardiff-spilleren Emiliano Sala og pilot David Ibbotson var ombord, er det blevet fundet.

Det har Emiliano Salas familie fået oplyst, skriver Sky og AP. En redningsbåd har fundet vragdelene på havbunden af den Engelske Kanal søndag morgen.

- Jeg kan bekræfte, at det (flyet, red.) er blevet fundet, siger en talsmand for de britiske luftfartsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP. 

Begge personer er fortsat forsvundet og formodes omkommet.

Var på vej til sin nye klub

Emiliano Sala var lige blevet solgt til den walisiske Premier League-klub i et rekordhøjt skifte for Cardiff på 127 millioner kroner fra den franske klub Nantes, da ulykken indtraf.

Den 21. januar lettede flyet fra Nantes på vej til Cardiff, da det pludselig forsvandt på myndighedernes radar omkring 20 kilometer fra kanaløen Guernsey.

Politiet nær Frankrigs kyst forsøgte at lokalisere flyet med helikoptere og redningsbåde, men de måtte indstille eftersøgningen samme aften uden succes på grund af dårligt vejr.

Tre dage senere indstillede politiet eftersøgningen definitivt.

- Chancen for, at Emiliano Sala og pilot David Ibbotson er i live, er ekstremt små, skrev politiet i et længere statement.

Selv om myndighederne stoppede eftersøgningen, bad man forbipasserende skibe og fly om at holde øje med, om der dukkede spor op fra enten fly eller passagerer.

Kontaktede venner i luften

Allerede tidligt i eftersøgningen kom det frem, at Emiliano Sala bekymret kontaktede flere af sine venner fra luften og fortalte om flyproblemer. Salas far, Horacio Sala, verificerede følgende besked fra sin søn:

- Vi er ombord på flyet, og det er som om, det snart styrter ned.

- Hvis I ikke har hørt fra mig om halvanden time, så ved jeg ikke, om der bliver sendt nogen ud for at lede efter mig. Jeg ved ikke, om det overhovedet er muligt. Åh Gud, jeg er virkelig bange, lød beskeden fra Sala.