Hvor fanden er Los Galácticos?

KLUMME:

Se Real Madrid-Alavés på TV 2 SPORT søndag med optakt fra klokken 20.

- Hvor fanden er Los Galácticos på verdens bedste klubhold? Der er jo ingen!

Sådan reagerede en af mine gode venner forleden, da jeg forsøgte at glæde ham med, at vi søndag igen kunne se hans favorithold Real Madrid på TV 2 SPORT.

Han er skuffet over, at Real Madrid har underpræsteret i denne sæson og ligger langt fra FC Barcelona, der har været suveræne i La liga indtil nu. Med sine mesterlige 50 point for 22 kampe har de et forspring pĂĄ 11 point ned til Real Madrid, der har 5 point op til AtlĂ©tico Madrid pĂĄ andenpladsen.

Jeg forstĂĄr godt, han er skuffet, for sĂĄ langt bør de tredobbelte Champions League-vindere jo under ingen omstændigheder være efter Barcelona. Men Barcelona er Barcelona, og hvis man kommer haltende i gang, sĂĄ er bussen kørt.

Julen Lopetegui blev efter Zinedine Zidanes opsigelse tilbudt jobbet som Real Madrid-træner, og selv om han var spansk landstræner og pĂĄ vej til VM, kunne han ikke modstĂĄ fristelsen. Det kostede ham jobbet som landstræner, og efter de første ti kampe for Real Madrid kostede sølle 1,4 point i gennemsnit ham altsĂĄ ogsĂĄ jobbet i Real Madrid.

Det seneste ĂĄrti har man skullet have mindst 90 point for at vinde La liga, hvilket vil sige et pointgennemsnit pĂĄ cirke 2,3.

Santiago Solari, den gamle Galáctico, overtog styringen først midlertidigt siden permanent.

Torsdag førte han holdet i semifinalen i Copa del Rey, inden længe venter Ajax i Champions League i 1/8-finalen, og i ligaen kan han med en sejr søndag over AlavĂ©s pĂĄ Santiago BernabĂ©u i sin 12. ligakamp bringe sit personlige pointgennemsnit som cheftræner i Real Madrid op pĂĄ 2,33.

Selv om det i sig selv ikke hjælper så meget i forhold til at indhente FC Barcelona i denne sæson, kunne man påstå, at krisen er løst med indsættelsen af Solari som chef.

- Ja, men hvor fanden er Galácticos? lyder det igen fra min passionerede ven.

Han tænker naturligvis på den royale klubs særkende og selvforståelse som verdens største og rigeste klub, der til enhver tid bør råde over verdens bedste spiller. Han tænker især på perioden 2000-2008, hvor Real Madrid rådede over Zidane, Figo, Beckham, Raul og 'Ronaldo den Ældre'. Det blev til fire La Liga-mesterskaber og to Champions League-trofæer.

Jeg pĂĄstĂĄr, at Real Madrid med sin nuværende trup har de spillere, der skal til for at opnĂĄ lignende resultater.

Hvis jeg var Solari, ville jeg pege på Christian Eriksen, der er inden for rækkevidde

Peter Sørensen, TV 2 SPORTs fodboldekspert

Real Madrid har for det første en af verdens absolut bedste mĂĄlmænd, Thibaut Courtois. Foran ham stĂĄr verdens bedste stopper, Sergio Ramos, og verdens bedste venstre back Marcelo. Varane blev verdensmester med Frankrig i sommer, og hvem er bedre som højre back end Dani Cavajal?

Luka Modric er verdens bedste fodboldspiller, ikke mange er bedre end Toni Kroos, Vinicius er et af verdens største talenter, der allerede er god nok til at spille for Real Madrid, Benzema var savnet pĂĄ det franske verdensmesterhold, og Bale i topform er verdens bedste højre wing.

Det er altså ikke let at se klare forstærkninger til dette hold, der i øjeblikket leverer varen og er regerende tredobbelte Champions League mestre.

Det er ikke afgørende at forstærke forsvaret, hvis det er muligt, og jeg tror slet ikke pĂĄ Harry Kane i Real Madrid - sĂĄ hellere Eden Hazard eller Mo Salah, hvis det skulle være. Kevin de Bruyne ville være et godt, men for dyrt køb, men Christian Eriksen kunne være bĂĄde nutidens og især fremtidens mand pĂĄ midtbanen i stedet for Modic, der er blevet 33 ĂĄr.

Hvis jeg var Solari, ville jeg pege på Christian Eriksen, der er inden for rækkevidde, og drømme Neymar og Kylian Mbappé i Paris Saint-Germain. De to sidste ville være markante forstærkninger her og nu.

Med de nye tider i Manchester United er det nok vanskeligt at fĂĄ fat i Paul Pogba. For et par mĂĄneder siden var det ellers en oplagt mulighed.

Det store spørgsmĂĄl er alligevel, om det ville ændre noget pĂĄ Real Madrids konkurrencedygtighed. For den altoverskyggende forklaring pĂĄ denne sæsons nedtur er naturligvis den helt indlysende: at verdens mest værdifulde spiller, 'Ronaldo den EnestĂĄende', har forladt klubben.

Hvordan afløser man en spiller, der har været så eminent så længe?

Hvordan erstatter man en spiller, der har været topscorer i Champions League seks år i træk?

En spiller, der sidste sæson scorede 44 mĂĄl i 44 kampe. Ronaldo scorede 450 mĂĄl for Real Madrid i sine 438 kampe. Til sammenligning scorede en anden af Real Madrids største Galácticos, Raul, 'kun' 323 mĂĄl i sine utrolige 741 kampe for kongeklubben.

Bestyrelsen i Real Madrid har tradition for at hente og have verdens bedste offensive individualist i sin stald, det har de ikke i øjeblikket. Og de har slet ikke handlet i det netop lukkede transfervindue, men mĂĄske sparer de sammen til storhandel til sommer.

Den snarligt transferfrie dansker i Tottenham ligger lige til højrebenet, Pogba ville være god at have, et køb af Mbappé og måske en byttehandel med Benzema for Neymar, når de nu alligevel er i Paris.

Se Real Madrid-Alavés på TV 2 SPORT søndag med optakt fra klokken 20.