Fodbold

PSG er vred over afstemning om Neymar: - Skal vi grine eller græde?

Paris Saint-Germain er ikke tilfreds med en fransk radiostation, der kom frem til, at Neymar selv bærer et ansvar for modstanderes hårde spil mod ham.

Selvom vi ikke kommer til at se verdens dyreste fodboldspiller på banen i de næste ti uger, er han stadig et stort tema.

Neymar blev skadet i højre fod under onsdagens pokalkamp mod Strasbourg, og den holder ham nu ude af mange vigtige kampe heriblandt de to Champions League-kampe mod Manchester United.

I anledningen af hans skade lavede den franske radiostation RTL en afstemning, hvor brugerne kunne give deres mening til kende om den 26-årige brasilianer. I afstemningen deltog 1005 brugere.

Mest bemærkelsesværdigt var det, at 84 procent af de adspurgte franskmænd mente, at Neymar grundet sin "provokerende adfærd over for modstanderne selv er skyld i, at han ofte får en hård medfart under kampene".

Det resultat fik ikke en varm modtagelse hos Neymars klub, Paris Saint-Germain, PSG, som i en lang artikel lørdag skriver, at de ikke ved, om ”de skal vi grine eller græde” over afstemningen, som, de mener, ingen berettigelse har.

- Vi siger stop til disse pseudoafstemninger, som ingen anden hensigt har end at skabe distance til ligaens største geni i fodbold, der er vores fælles passion, skriver de og stiller et retorisk spørgsmål:

- Hvem er det mest drømmende barn og elsker af spillet: Neymar eller nogen af hans seneste modstandere?

Efterfølgende bakker de Neymar op med statistikker fra både den franske liga og Champions League, hvor de viser, at den brasilianske superstjerne er den mest udsatte spiller for begåede frispark.

I Frankrig bliver der dømt frispark på Neymar i gennemsnit 3,3 gange per kamp, mens tallet i Champions League er oppe på 5,9. Disse tal har fået PSG til at appellere til dommerne og den franske liga om at være mere beskyttende, når det gælder verdens dyreste fodboldspiller.

Neymars fodskade er en gammel skade, som er brudt op. Han forsøgte at fortsætte under kampen onsdag, men måtte til sidst give op. Han blev i marts sidste år opereret i foden, hvor han fik indsat en skrue. Denne gang slipper han for en operation, men han slipper til gengæld ikke for at sidde ude i ti uger.