Fodbold

Ekspert vurderer: Sådan står de 14 hold inden forårssæsonen

TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Sørensen har vurderet styrkeforholdet i blandt de 14 hold i Superligaen, inden forårssæsonen skydes i gang.

Efter en pause på næsten to måneder starter Superligaen igen op fredag, hvor AGF og Esbjerg åbner forårssæsonen i den bedste danske fodboldliga.

Det var spillerne fra FC København, der kunne gå til vinterpause i midten af december med det største smil på læben, da de indtager førstepladsen med 47 point. FC Midtjylland følger stærkt efter med 44 point.

Brøndby er, sammen med resten af Superliga-klubberne, hægtet lidt af i forhold til top-to, da de gul-blusede indtager tredjepladsen med 30 point. Efter Brøndby kommer et tæt midterfelt af Esbjerg, AaB, Randers, OB, Esbjerg og Horsens.

I bunden hænger Vejle og Hobro, som begge har 16 point, imens Vendsyssel indtager en 12.-plads med 19 point

TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Sørensen har inden starten på sidste halvdel af sæsonen rangeret klubberne i Superligaen, hvor han har vurderet, hvordan styrkeforholdet er imellem de 14 klubber i forhold til efterårssæsonen samt til- og afgange i det netop overståede transfervindue.

Peter Sørensens rangeringer

 • 1. FC København
 • 2. FC Midtjylland

- De er begge forstærkede på sådan en måde, at jeg ikke mener, at der er rykket på styrkeforholdet imellem de to. Det er der derimod til alle de andre. I konkurrencen imellem de to er det, som det har været hele tiden. Det afgørende bliver, hvordan deres indbyrdes kampe bliver, når de kommer til slutspillet.

- FCK er lidt foran nu, og hvis de får Viktor Fischer klar, tror jeg stadig, at de er et mulehår foran Midtjylland, men det bliver et tæt løb.

 • 3. Brøndby

- Jeg vil forvente, at Brøndby ender som nummer tre, men jeg synes, at de har været meget tilbageholdende i det netop overståede transfermarked. Når jeg er lidt overrasket over det, er det, fordi Ebbe Sand er kommet, og jeg synes, at det ville have været et godt tidspunkt for ham at markere sine visioner, og at det ligesom er en ny tid med ham. Det kan jeg ikke se, at de på nogen måde har gjort her i transfervinduet.

- Hvis vi siger, at der har været tilbageholdenhed, og at de er, hvor de hele tiden har været, er de alligevel svækkede i forhold til top-tre, som er deres målsætning. FC København og FC Midtjylland har jo forstærket sig. Derfor vil jeg sige, at de nærmest ser ud til at være tilfredse med top-tre. Jeg synes ikke, at deres vindue tyder på, at de forsøger at kæmpe sig tilbage.

 • 4. AaB
 • 5. OB
 • 6. Randers
 • 7. AGF

- Hele denne kategori skal kæmpe om at være i top-seks. AGF melder sig ind i blandt de hold, der ikke kan komme i fare, men som kan kæmpe om de positioner under FCK og FCM. Når jeg siger AGF, på trods af at de faktisk er seks point efter Brøndby på tredjepladsen, er det, fordi de har handlet godt i vinduet. Jeg synes, at de har handlet rigtigt i den tid, de har kunne handle. De har analyseret deres situation rigtigt og har netop hentet spillere ind til positioner, hvor de har været svage på baggrund af det, vi har set her henover efteråret.

- Det er set i lyset af, at de øvrige midterhold ikke rigtig har handlet. I det øjeblik man lader det nuværende forblive, vil en forstærkning hos dem, der er på jagt, jo gøre en forskel. Dermed bliver man udfordret på, om det, der har været godt nok, også bliver ved med at være det.

 • 8. Horsens
 • 9. Esbjerg
 • 10. SønderjyskE
 • 11. FC Nordsjælland

- Jeg er sikker på, at de øverste tre ikke kommer i nedrykningsfare. Jeg synes næsten, at Esbjerg har spillet over evne, og de har leveret meget bedre, end man har kunne forvente - ikke mindst af en oprykker, og det synes jeg er flot. Det vil dog overraske mig, hvis de kan gøre det her henover de første kampe også.

- Horsens har markeret sig positivt i lyset af, at de hentet en angriber, som passer rigtig godt til den måde, som de spiller på. SønderjyskE kommer heller ikke i problemer, tror jeg.

- Jeg er i tvivl med FC Nordsjælland, da de har et meget hårdt program. Det kan heller ikke undgå at påvirke dem, at Kasper Hjulmand har sagt, at han stopper til sommer. Derfor er de også nederst i denne kategori, hvor jeg har dem på en 11.-plads. Dermed kan de godt risikere i den endelige opdeling efter første del, at de kommer til at ende i blandt de dårligste to i den pulje, de kommer i. Det vil jeg være nervøs for, hvis jeg var Nordsjælland.

 • 12. Vejle
 • 13. Vendsyssel
 • 14. Hobro

- Jeg synes, at Vendsyssel har været aktive, men spørgsmålet er, hvor gode de er, dem de har fået ind. Det ved vi ikke. Hobro har ikke været aktive. De håber givetvis på, at Pål Kirkevold kan vende tilbage og gøre forskellen der. Det er farligt, synes jeg. Det er farligt at lade én mand være den afgørende for, at de kan klare sig fra en sidsteplads.

- I modsætning til det, vil jeg sige, at Vejle i lighed til AGF har været de store vindere på transfermarkedet af alle de hold, der ikke kæmper om guldet. Jeg synes især, at det er Kjartan Finnbogason, der kan gøre en forskel. Jeg synes, at Malthe Amundsen og Mathias Hebo er gode spillere, og de får glæde af dem, men jeg tror især, at det er rigtig set at hente Finnbogason ind. De har ikke haft en angriber, der har været effektiv og dygtig nok til at udnytte relativt mange chancer. Jeg tror, at han kan være en afgørende forskel, og jeg tror faktisk, at de klarer sig.