Laudrup satte sig uventet hos Flemming Toft og kommenterede sit eget Barcelona-hold

Flemming Toft husker, at han blev meget overrasket over, at Michael Laudrup pludselig prikkede ham på skulderen. De havde intet aftalt.

Du kan se La Liga på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Vi sender Athletic Bilbao-FC Barcelona søndag fra klokken 20.

I FC Barcelonas sidste træning før ligakampen mod bundholdet CA Osasuna 19. februar 1994 blev Michael Laudrup skadet.

Den danske fodboldstjerne forstrakte et ledbånd i anklen og to timer før kampstart måtte han melde fra. Til stor ærgrelse for ham selv, og en dårlig nyhed for TV 2s fodboldkommentator Flemming Toft, der var på plads på Camp Nou for at kommentere kampen.

Seks minutter inde i første halvleg blev Michael Laudrups skade dog en god nyhed for Toft. For helt uventet prikkede Laudrup ham på skulderen og tog så hørebøffer på.

- Jeg slog mikrofonen fra, husker Toft om episoden for snart 25 år siden.

- Hvad fanden? husker Toft også, at han sagde til Michael Laudrup.

Laudrup var Barcelonas stjerne

Ikke i en negativ tone, men i ren benovelse over, at Barcelona-stjernen uden forudgående aftale og endda iført en Barcelona-træningstrøje var gået forbi tilskuerrække efter tilskuerrække og op under taget på Camp Nou for at hjælpe ham med at kommentere kampen hjem til de danske tv-seere.

- Jeg var meget, meget overrasket over, at han pludselig stod der. Det var en af de fede kuriositeter i hele den periode, siger Flemming Toft i dag.

- Det var mega stort, for Michael var helt enorm stor, og så stod han pludselig dér blandt folket. Barcelonas stjerne. Så satte han sig bare ned og kommenterede med. Det er fuldstændig outstanding for mig.

Barcelona vandt hele 8-1 uden Michael Laudrup. En vigtig sejr for catalonierne, der på det tidspunkt var inde i en resultatmæssig svingende periode og lå efter Deportivo de La Coruña og Real Madrid i tabellen.

I videoen øverst fortæller Michael Laudrup om sit uheld dagen før Osasuna-kampen, og i samme video kan du høre, hvordan Flemming Toft tager imod Laudrup, da han uventet dukker op på kommentatorpladserne.

Målscorerne i kampen:

  • 15' 1-0 Ronald Koeman
  • 41' 2-0 Guillermo Amor
  • 44' 3-0 Ronald Koeman
  • 47' 3-1 Francisco Javier Luke
  • 54' 4-1 Romário
  • 60' 5-1 Romário
  • 78' 6-1 Quique Estebaranz
  • 81' 7-1 Romário
  • 87' 8-1 Hristo Stoichkov