Sarri har forvandlet Chelsea til Arsenal, mener engelsk ekspert

16x9
Maurizio Sarri havde ikke meget at smile af i kampen mod Manchester City Foto: Carl Recine / Ritzau Scanpix

Chelsea er inde i en hård periode, hvor det ikke er lykkedes at få point eller score på udebane i 2019.

Chelsea fik ikke et ben til jorden, da de tabte med hele 0-6 på udebane mod Manchester City søndag aften.

Allerede efter 25 minutter var London-holdet bagud med 0-4 og var aldrig i nærheden af at påvirke udfaldet af mødet med Premier Leagues tophold.

Chelsea-træner Maurizio Sarri har tidligere fortalt om sine udfordringer med at motivere sine spillere, og efter søndagens afklapsning lagde den engelske fodboldekspert og tidligere Premier League-profil Jamie Carragher ikke fingre imellem. 

Han mener, at Chelsea efterhånden minder mere om det Arsenal-mandskab, der i de senere år led store nederlag på udebane under Arsene Wenger, end om sig selv.

- Vi er kun halvvejs igennem Sarris første sæson, og det værste, jeg kan sige, er, at det ligner, at han har forvandlet Chelsea til Arsenal. 

- Det Arsenal-hold, der har fået tæsk på udebane i de sidste 7-8 år, fordi de har været for svage. Det kunne du ikke sige om Chelsea tidligere, men det her ligner et svagt hold, siger Carragher, ifølge Sky Sports.

Chelsea kom hurtigt bagud

Allerede efter fire minutter var den gal for Chelsea i søndagens udekamp. Det skete efter en situation, der ifølge fodboldeksperten beviser påstanden om et svagt mandskab. 

- Det første mål er Marco Alonsos skyld. Det virkede for afslappet tre-fire minutter inde i en stor kamp. Han virkede ikke tændt overhovedet, raser Carragher.

Maurizio Sarri selv havde efter det store nederlag svært ved at sætte ord på, hvad der præcis gik galt.

- Jeg kan ikke forklare det lige nu. Jeg havde en god følelse i løbet af ugen. Jeg forstår det ikke.

- Vi lavede for mange fejl mod den forkerte modstander. De spillede fantastisk fodbold i dag, og vi lavede en mange fejl. Vi ville presse dem i kampens begyndelse, men den plan blev fuldstændig ødelagt, siger Maurizio Sarri. 

Nederlaget betyder, at Chelsea nu har tabt de seneste fire udekampe på tværs af alle turneringer med en samlet negativ målscorer på 0-13. 

De seneste to kampe er endt med et samlet 0-10-nederlag, efter Sarris tropper i sidste uge måtte rejse fra Bournemouth med røde ører og et nederlag på 0-4

Efter 26 Premier League-runder ligger Chelsea på sjettepladsen - á point med Arsenal på femtepladsen.