Barcelona snydt for straffespark dybt inde i overtiden, mener ekspert

Ifølge ekspert burde FC Barcelona have fået tilkendt straffespark i det absolut sidste sekund af kampen mod Athletic Bilbao.

FC Barcelona havde store problemer i udekampen mod Athletic Bilbao, som sluttede 0-0.

Flere gange reddede målmand Marc-Andre Ter Stegen mesterklubben fra at få scoringer imod sig, og så kunne Barcelona endda have stjålet alle tre point i det femte tillægsminut.

Nélson Semedo blev sendt i dybden, og efter en nærkamp med Bilbaos Yeray Álvarez røg han i græsset. Hændelsen kan ses i klippet over artiklen.

Afstemning

Kampens dommer, Carlos del Cerro Grande, havde kontakt med videodommerrummet, mens flere Barcelona-spillere overmandede ham for at give deres besyv med.

I stedet for at pege på straffesparkspletten fløjtede del Cerro Grande kampen af. En fejl, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Sørensen.

- Den lugter bestemt af straffespark. Men det er en mærkelig situation, fordi han ikke rigtig har bolden under kontrol. Den ligger lidt bagved ham, men den kommer til at ligge bag ham, fordi - synes jeg - han får fjernet benene, så han formår at slå kapital af den dribling, han får taget.

- Jeg synes, der er straffespark, siger Peter Sørensen.

Gerningsmanden, om man vil, er dog helt og aldeles uenig.

- Jeg forsøgte at stoppe hans mulighed for at aflevere bolden, og pludselig lå han oven på mig. Jeg synes ikke, der var straffespark, men så sagde de, at jeg havde haft hånd på bolden. Det drev mig til vanvid, for det undgik jeg. Vi har set hændelsen igen, og der var intet, siger Yeray Álvarez ifølge besoccer.com til mediet COPE.

Straffespark eller ej var resultatet umiddelbart ikke ufortjent.

Barcelona havde svært ved at skabe store chancer, hvilket ikke var tilfældet for hjemmeholdet.

- De spiller meget helhjertet i forhold til Barcelona. Bilbao har chancerne i den her kamp, og de er store. De er rigtig store, siger Flemming Toft.

Det ene point giver Barcelona et forspring på seks point ned til Real Madrid på andenpladsen.

La Ligas førerhold tabte point i Baskerlandet, da det blev til uafgjort mod Athletic Bilbao.
Real Madrid kom ud på toppen i opgøret mod rivalerne fra Atlético Madrid, der blev slået med 3-1.