Peter Schmeichel om sin søn: - Selvfølgelig vil han videre

16x9
Kasper Schmeichel vil ifølge sin far gerne skifte væk fra Leicester, men det skal være til en anden klub i det engelske. Foto: Andy Rain / Ritzau Scanpix

Kasper Schmeichel har ikke nydt den store succes i denne sæson hos Leicester. Ifølge sin far vil han gerne søge nye udfordringer.

Det er mere end to og et halvt år siden, at Leicester på mirakuløs vis vandt det engelske mesterskab. Siden er det blevet hverdag igen.

Senest tabte klubben søndag 1-3 til Tottenham og ligger på en øjeblikkelig 12. plads i ligaen. Efter kampen spekulerede Kasper Schmeichels far, den tidligere topmålmand Peter Schmeichel, i sønnens fremtid. 

- Selvfølgelig vil han gerne videre derfra, prøve noget større og udfordre ham selv som enhver anden fodboldspiller, sagde han til beIN SPORTS.

Peter Schmeichel nævner dog, at mulighederne er relativt begrænsede. 

- Der er ikke mange klubber, en målmand kan skifte til i Premier League, for der skal ikke tages nogen chancer. Ved et skifte skal du være sikker på, at du spiller. 

Elsker England

Spilletid er Kasper Schmeichel sikker på at få i Leicester, hvor han tilmed også er sikret en kontrakt de næste år. I august 2018 forlængede Schmeichel sin aftale med klubben, så den løber til sommeren 2023.

Inden skiftet til Leicester i 2011 har Kasper Schmeichel spillet i otte forskellige klubber. Fælles for dem er, at de alle ligger i Storbritannien. Det er en tendens, Peter Schmeichel regner med at se fremover.

- Han kunne tage et andet sted hen i Europa, men det tror jeg ikke, han vil. Jeg tror, han elsker England og Premier League for meget til det, sagde Peter Schmeichel efter søndagens nederlag. 

Leicester har tabt fem af sine seks seneste kampe, og de seneste resultater afspejler ikke Leicesters egentlige kvaliteter, og klubben bliver i øjeblikket hæmmet af træner, Claude Pouel. Det mener Peter Schmeichel, der dog ser et potentiale i holdet. 

- Klubben har gode spillere, men de har bare ikke manageren, der kan få noget ud af dem. Så når der kommer styr på det, så ser vi Leicester omkring 5.-8.-pladsen, hvor jeg synes, de hører til, lyder det fra Peter Schmeichel.