Fodbold

- PSG var på et andet niveau, siger Solskjær efter første nederlag

Manchester United tabte til Paris Saint-Germain i Champions League tirsdag aften. Det var Ole Gunnar Solskjærs første nederlag som United-manager. Paul Ellis / Ritzau Scanpix

I sin 12. kamp som manager for Manchester United led norske Ole Gunnar Solskjær sit første nederlag.

Manchester United skal på en stor opgave i den franske hovedstad onsdag 6. marts.

Tirsdag aften tabte englænderne 0-2 til Paris Saint-Germain (PSG) i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League.

- Det blev en svær opgave for os. Det er en oplevelse, vi skal lære af. Vi er ikke vant til at tabe fodboldkampe, men PSG var på et højere niveau, end dem vi har mødt hidtil, siger Ole Gunnar Solskjær til TV3+.

- Vi skal lære at kontrollere hovederne bedre.

United blev ramt af to skader på hjemmebanen Old Trafford inden for kort tid.

Lige før pausen udgik Jesse Lingard, og knap var anden halvleg begyndt, før endnu en angriber, denne gang Anthony Martial, måtte gå samme vej.

Paul Pogba fik sit andet gule kort og dermed marchordre få minutter før slutfløjt. Ham må Manchester United derfor undvære i returkampen.

Paul Pogba går den lange vej ned mod omklædningsrummet efter sit røde kort mod Paris Saint-Germain.

- Vi må rejse til Paris og tro på det. Vi må bruge kampen i aften som læring til at nå næste niveau. Vi er ikke på niveau med de bedste endnu, siger Solskjær.

Kampen mod Paris Saint-Germain var nordmandens første i Champions League som United-manager, men det blev altså ikke den oplevelse, han havde drømt om.

- Jeg hader at tabe fodboldkampe. Det er ellers sådanne kampe, denne klub fortjener at spille.

- Vi skal bare rejse ned til Paris og give det et skud. Nu må vi se, om vi kan skabe et mirakel i Paris, siger Solskjær.

Tilfreds Tuchel

Lige så skuffet Ole Gunnar Solskjær er over nederlaget, lige så glad er Paris Saint-Germains tyske træner Thomas Tuchel for sejren.

- Vi formåede at være tålmodige, og alt i alt var det en fortjent sejr, siger Thomas Tuchel til TV3+.

- I første halvleg pressede vi os selv ved at lave angreb efter angreb, og det inviterede Manchester United til at slå kontra. Det var unødvendigt, så vi talte om at spille mere tålmodigt. Det lykkedes, og vi bevarede fokus hele vejen igennem kampen.

Paris Saint-Germain måtte undvære Neymar og Edinson Cavani i kampen. Begge spillere døjer i øjeblikket med skader.