Fodbold

Solskjær har forvandlet United: - For mig er de favoritter

Ole Gunnar Solskjær står overfor sin første Champions League-kamp som træner for Manchester United.

Manchester Uniteds succes i den hjemlige liga gør englænderne til favorit i aftenens Champions League-kamp mod Paris, mener ekspert.

Han har stået på den store Champions League-scene mange gange. Men aldrig før som træner for Manchester United.

I aften møder Ole Gunnar Solskjær og resten af United-holdet stenrige Paris Saint Germain, som har store forventninger om at nå langt i turneringen.

De forventninger er i United-lejren blevet realistiske forhåbninger, efter nordmanden kom til den 19. december. Med 10 sejre ud af 11 mulige har Solskjær vist, at meget kan lade sig gøre.

Der var 11 point op til fjerdepladsen i den engelske Premier League, da han overtog trænersædet. Nu har Manchester United overtaget netop den fjerdeplads.

- Udover at resultaterne har været fantastiske fra første øjeblik, så har man set en helt anden udstråling og glæde hos alle spillerne, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Sørensen.

- Før Solskjær ankom var det et mareridt at se United spille. Nu har han allerede vundet over store hold og de hold, det var forventet, at de ville vinde over, siger Peter Sørensen

United som favoritter

I aften begynder endnu et kapitel i Solskjærs trænerkarriere. Paris Saint Germain har kun tabt en enkelt kamp i den franske liga, som de fører helt suverænt. Men de er uden angrebsesserne Edinson Cavani og Neymar, som er skadede til aftenens kamp.

De har et stærkt hold, og de bedste spillere leverer på højeste niveau

Peter Sørensen, fodboldekspert TV 2 SPORT

Da lodtrækningen til Champions Leagues ottendedelsfinaler blev trukket få dage før, Solskjær blev ansat, var den generelle holdning, at det ville blive mere end svært for Manchester United at gå videre.

- For to måneder siden virkede Paris som en uoverkommelig opgave for Uniteds daværende hold. Dengang var styrkeforholdet meget forskelligt. United sled i det, og stjernerne funklede ikke, mens Paris med Cavani og Neymar var skræmmende, siger Peter Sørensen.

Men med Solskjær ved roret og den efterfølgende hjemlige succes, så har ’De Røde Djævle’ fra Manchester en realistisk mulighed for videre avancement i Champions League. Det vurderer fodboldekspert, Peter Sørensen.

- United er favoritter i min bog. De har et stærkt hold, og de bedste spillere leverer på højeste niveau.

- Med den status Manchester United har genvundet, og med en øjeblikket formkurve, der peaker, så er styrkeforholdet vendt op og ned. United har genfundet sin styrke, mens Paris nu stiller op uden Cavani og Neymar, siger Peter Sørensen.

Sådan ser 1/8-finalerne ud i Champions League:

  • Liverpool (England) - Bayern München (Tyskland)
  • Schalke 04 (Tyskland) - Manchester City (England)
  • Atlético Madrid (Spanien) - Juventus (Italien)
  • Manchester United (England) - Paris Saint-Germain (Frankrig)
  • Tottenham (England) - Borussia Dortmund (Tyskland)
  • Lyon (Frankrig) - FC Barcelona (Spanien)
  • AS Roma (Italien) - Porto (Portugal)
  • Ajax (Holland) - Real Madrid (Spanien)

CL-kamp afgører ikke Solskjærs skæbne

Ole Gunnar Solskjær er indtil videre kun lejet hos sin klub, Molde, indtil sæsonafslutningen i England.

Og selvom den tidlige succes er et godt skridt på vejen til en permanent kontrakt med Manchester United, så er aftalen ikke på plads endnu.

En sejr over Paris ville være endnu et godt argument for Solskjærs kandidatur til posten. Men selv et nederlag til franskmændene ødelægger ikke hans chancer.

- Indtil videre tyder alt på, at han er klar til opgaven som permanent træner for Manchester United. Og selv hvis Manchester United ikke slår Paris over to kampe, så bør det ikke være det, der eliminerer hans muligheder, siger Peter Sørensen.