Fodbold

- Det var slet ikke nemt, siger Chelseas manager efter sejr i Malmö

Den engelske storklub Chelsea levede op til forventningerne i den første Europa League-kamp mod Malmö FF.

Hvad der på papiret ligner en ganske overkommelig opgave kan sagtens være en kæmpe udfordring.

Det måtte engelske Chelsea sande torsdag aften, da holdt besøgte Malmö FF i Europa League. Manager Maurizio Sarri fortalte efter 2-1-sejren, at det ikke var så let endda at rejse sig efter holdets seneste nederlag på 6-0.

- Vi spillede en god kamp mod et meget fysisk hold. Vi var kun i fare ved dødbolde og kontrollerede kampen, og vi fortjente at vinde med flere mål.

- Men jeg er glad, fordi vi spillede med selvtillid, og det var slet ikke nemt efter den seneste kamp, siger Chelsea-manageren ifølge engelske BT Sport efter sejren. 

’Den seneste kamp’ var et svimlende 6-0-nederlag til Manchester City i Premier League. Kort efter rumlede fyringsrygterne i luften i Manchester, mens engelske medier efterfølgende beskrev, at Sarri har fået en måned til at revanchere sig og beholde sit job. 

Første skridt i den proces blev taget torsdag, da Chelsea på udebane besejrede Malmö FF 2-1 i klubbernes første opgør i 16.-delsfinalen i Europa League. 

Der er langt endnu

Anfører César Azpilicueta erkendte efter nedturen mod City, at 0-6-kampen var en pinlig optræden af fodboldmillionærerne fra London. 

Chelsea ligger i øjeblikket på femtepladsen i Premier League, hvor kun holdene i top-4 kvalificerer sig til Champions League. 

En samlet sejr i Europa League-turneringen giver dog også en billet til den meget mere prestigefulde og økonomisk indbringende Champions League. 

- Denne turnering er meget vigtig. Vi indledte sæsonen med at kæmpe for trofæer. Der er stadig langt i Europa League. Der er stadig meget at spille for, og alle kampe er som en finale, siger César Azpilicueta blandt andet efter sejren over Malmö.

Chelsea og Malmö spiller returkamp den 21. februar.