Fodbold

Fodboldkamp fjernet fra fjernsyn, fordi der var kvindelig dommer

Bibiana Steinhaus dømte kampen mellem Bayern München og Augsburg fredag i Bundesligaen. Kampen blev derfor fjernet fra iransk tv.  Andreas Schaad / Ritzau Scanpix

Bundesligakampen mellem Bayern München og Augsburg fredag blev kort før kampstart fjernet fra iransk tv, fordi en kvinde skulle dømme kampen.

Bibiana Steinhaus. 

Det er navnet på den kvindelige dommer, der fredag aften dømte kampen mellem Bayern München og Augsburg i Bundesligaen.

Samtidig er hun også forklaringen på, hvorfor iransk tv pludselig kort før kampstart fjernede kampen fra det iranske stats-tv IRIB. Det skriver den tyske avis Bild:

- Baggrunden: På grund af de stramme islamiske regler viser iransk tv ikke billeder af kvinder, der går frit klædt - og derfor heller ikke i korte sportsshorts, skriver avisen om begrundelsen for at droppe kampen på nationalt tv.

Ifølge avisen er det til stor ærgrelse for de mange iranske fodboldfans, at der bliver taget de foranstaltninger, men de islamiske kriterier bliver fortsat overholdt. 

Bibiana Steinhaus snakker med Bayern Münchens Thiago under kampen mellem Bayern München og Augsburg.

Bibiana Steinhaus har dømt i Bundesligaen siden 2017, og hun er ikke den eneste kvindelige dommer på allerøverste niveau.

I den engelske Premier League vifter den kvindelige linjedommer Sian Massey også regelmæssigt med flaget ved offside og indkast, når de største fodboldklubber i England spiller. 

Sian Massey har været linjedommer i bedste engelske fodboldrækker i adskillige år.

Kvinder forbudt på stadion i 40 år

Det er ikke første gang, at religion trækker overskrifter i forbindelse med fodbold i Iran. 

I 2018 var det første gang, at iranske kvinder fik lov til at komme på fodboldstadion i næsten 40 år, efter at iranske kvinder siden den islamiske revolution i 1979 i Iran har været nægtet adgang til stadions.

Det skete i Teheran, hvor der på Azadi Stadium var opsat storskærm, og hvor alle var velkomne til at se kampen mellem Iran og Spanien.