Fodbold

Italiensk hold tvunget til at spille - var bagud 0-16 ved pausen

Den italienske klub Pro Piacenza tabte med hele 20-0 i en ligakamp efter en farce, hvor holdet kun stillede op med syv mand.

Målnettene var forhåbentligt spændt ordentligt op inden kampen mellem Cuneo og Pro Piacenza. De kom nemlig gevaldigt på overarbejde. 

Hele 20-0 endte kampen, efter at der stod 16-0 ved pausen.

Hjemmeholdet Cuneo havde inden kampen mod Pro Piacenza scoret 18 mål i hele sæsonen. Det antal havde de fordoblet efter 78 minutter af søndagens kamp.

Men der er en forklaring på det mærkværdige resultat, for Pro Piacenza stillede op med kun syv mand, fordi klubben er konkurstruet og derfor ikke har seniorspillere til rådighed - ligesom ungdomsafdelingen også er lukket ned hos klubben, der er 100 år gammel.

De seneste tre kampe har klubben trukket sig, og derfor er den blevet taberdømt med 3-0. Men en fjerde udeblivelse ville resultere i en tvangsnedrykning, og derfor skulle klubben stille op søndag.

Selvom klubben ligger klart sidst, vil en tvangsnedrykning betyde, at klubben bliver rykket tre rækker ned, så derfor kunne det bedre betale sig at stille op til, hvad der må betegnes som en ordentligt øretæve.

På holdkortet ses det, at de syv spillere, der stillede op for Pro Piacenza, alle er født mellem 2000 og 2002, mens den 19-årige anfører også skulle være klubbens træner til kampen. 

Den lokale sportsavis Sport Piacenza, der dækker Pro Piacenza, valgte at boykotte dækningen af søndagens kamp halvvejs. 

- Vi nægter at fortsætte liveopdateringen af denne kamp. Vi bringer det endelige resultat af denne farce, når kampen er slut, skriver avisen i den liveblog, der ellers opdaterer fra kampene. 

Massør reddede klubben fra tvangsnedrykning

Fodboldreglerne foreskriver, at man skal være mindst syv mand på banen, men det var lige ved, at Pro Piacenza ikke kunne mønstre det.

For ifølge Sport Piacenza havde spilleren Isufi ikke fået sin spilleberettigelse på plads, da han havde glemt sin identifikation. Derfor måtte holdets massør træde til og være syvende mand. 

Men da massøren med godt en halv times tid tilbage af kampen fik krampe, blev han erstattet af Isufi, der i mellemtiden havde fået styr på sine dokumenter, og derfor kunne holdet gennemføre kampen. 

Der resterer 11 runder af Serie C, og Pro Piacenza er på en håbløs mission, hvis det skal blive til overlevelse. Klubben har 14 point op til den rigtige side af nedrykningsstregen, mens klubben nu også har en markant dårligere målscore end konkurrenterne.