Fodbold

Zorniger udpeger Brøndbys store, store problem

Brøndbys træner Alexander Zorniger var langt fra tilfreds, da hans hold havde tabt 2-1 til Esbjerg søndag aften.

En pauver Brøndbyindsats var søndag årsag til hele tre kedelige ting set med vicemestrenes øjne.

  • Brøndby tabte 2-1 til Esbjerg
  • Esbjerg overtog tredjepladsen fra netop Brøndby
  • Brøndbys træner Alexander Zorniger var i dårligt hurmør

I et interview med TV3+ var Alexander Zorniger meget utilfreds med sine spilleres indsats og attitude i Esbjerg. Dog havde han overskud til at gemme de værste gloser af hensyn til tv-seerne.

- Jeg tror ikke, det er sent nok til at tale om, hvordan jeg har det. Det kan være, der sidder børn og ser fjernsyn. Men måden vi spillede på var ikke okay. Det er den anden kamp, hvor vi gav nogle spillere en chance – og når man har været i branchen længe nok, så ved man ud fra den måde, de agerer på, at de vil placere skylden hos nogle andre. Det er vores store, store problem i år. Det er mig, der har ansvaret i det daglige arbejde - det har jeg problemer med nu, for vi har haft en god træningsuge, men det bliver ikke taget med ind på banen, sagde Alexander Zorniger i studiet hos TV3+.

Til Brøndbys egen hjemmeside fortæller Alexander Zorniger, at holdet har halset efter modstanderne i forårssæonens to første kampe. 

- I begge kampe er det skuffende, at vi reagerer i stedet for at agere. Hele vores spillestil er bygget op omkring at skabe spillet, kreere chancer og være bevidste om, hvad hver enkelt spiller foretager sig på banen. Vi har ikke lignet et hold, der har været to sekunder længere fremme end modstanderen – vi har været for fokuserede på, hvad der sker nu og reageret efter det.

I den første forårsrunde spillede Brøndby 3-3 med FC Nordsjælland.

Flot EfB-start

Søndag kom Brøndby bagud i Esbjerg allerede efter et kvarter, da Joni Kauko sendte et fladt indlæg i nettet med hælen.

I starten af anden halvleg øgede Adrien Petre til 2-0, da han blev spillet fri i højre side af feltet og resolut sparkede bolden over i det fjerneste målhjørne.

Først med fire minutter tilbage af den ordinære tiden lykkedes det Brøndby at score. Anfører Benedikt Röcker headede spændingen tilbage i kampen, men selvom målmand Marvin Schwäbe også nåede at deltage i angrebsspillet, lykkedes det ikke Brøndby af udligne.

Efter søndagens sejr har oprykkerne fra Esbjerg 32 point. Brøndby har 31 point på Superligaens fjerdeplads.