Fodbold

Danmark får langt til udekampene i EM -kvalifikationen

Danmarks kvindelandshold kommer ud til nogle vidt forskellige nationer i EM-kvalifikationen. Det står klart efter torsdagens lodtrækning.

Der bliver god tid til at snakke taktikken igennem, når Danmark skal spille på udebane i kvalifikationen til EM 2021.

Kvindelandsholdet skal møde Georgien, Malta, Israel, Bosnien-Hercegovina og Italien.

Det blev resultatet af torsdagens lodtrækning i Nyon, hvor Danmark var placeret i det næstøverste seedningnslag.

Sportsligt er det en glimrende lodtrækning for Danmark, der undgik de helt store nationer som Holland, Tyskland og Frankrig. Efter to kvalifikationer i træk med svensk modstand er det også værd at bemærke, at Danmark undgik de nordiske naboer Sverige og Norge.

Landsholdets viceanfører Janni Arnth ser også gode muligheder rent sportsligt, selvom Danmark endte i den ene af to grupper med seks nationer. 

- Det er nogle lange ture, og med seks hold i gruppen får vi lidt flere kampe. Ellers ser det godt ud i forhold til holdene. De er spændende, og med Italien fra det øverste lag kan det bliver rigtig spændende for os, siger Janni Arnth til TV 2 SPORT.

- Italien er et hold, hvor vi har revanche til gode efter gruppenederlaget ved EM i 2013. Det selvfølgelig lang tid siden, og jeg vil vurdere, at de rangerer lige under de allerbedste hold.

Ved EM 2013 tabte Danmark med 2-1 til Italien i gruppens anden kamp. Danmark endte med at gå videre til kvartfinalen på lodtrækning, og efter en straffesparkssejr over Frankrig, hvor Janni Arnth scorede det afgørende mål, tabte Danmark endnu en straffesparkskonkurrence til Norge i semifinalen. Det resulterede i bronzemedaljer.

Tredje medalje i træk?

EM 2021 skal spilles i England, der var den eneste nation, der bød på værtskabet. Kvalifikationen begynder i efteråret 2019.

Alle ni gruppervindere går direkte videre til EM, mens de tre bedste toere også går direkte videre. Her skal det nævnes, at toerregnskabet bliver opgjort UDEN nummer seks i Gruppe A og B.

De seks dårligste toere mødes I playoff-kampe i oktober 2020, hvor de spiller om en billet til EM i det klassiske ude og hjemme-format.

Med England, der automatisk er kvalificeret som vært, når slutrunden op på 16 deltagende lande.

Danmark har vundet henholdsvis bronze og sølv ved de seneste to Europamesterskaber. Derudover kan det nævnes, at Dansk Boldspil Union arbejder på at få EM 2025 til Danmark.