Fodbold

Hobro fyrer Allan Kuhn - afløser på plads

Peter Sørensen skal forsøge at styre Hobro uden om nedrykning efter fyringen af Allan Kuhn.

Superligaklubben Hobro IK har fyret cheftræner Allan Kuhn og erstattet ham med Peter Sørensen. Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

Dermed nåede Kuhn kun 22 superligakampe i spidsen for den nordjyske klub, hvor det blot blev til fire sejre og fem uafgjorte kampe.

- Vi er kede af at sige farvel til Allan, der er en fantastisk person, som vi har været glade for at have i Hobro IK, siger klubbens sportschef, Jens Hammer Sørensen, til Hobros hjemmeside.

- Desværre må vi konstatere, at vi rent sportsligt ikke har levet op til forventningerne med Allan som cheftræner i klubben, og vi er nu kommet til den konklusion, at vi har bedre muligheder for at sikre en ny sæson i Superligaen med en ny cheftræner ved roret.

Den nye mand i spidsen bliver 45-årige Peter Sørensen, som tidligere har været cheftræner for AGF, Silkeborg og Fredericia.

- Nu kender jeg kun klubben udefra, men Hobro IK virker til at være en fantastisk klub, hvor man har gang i et rigtig spændende projekt.

- Så jeg skulle ikke bruge lang betænkningstid, før jeg takkede ja til at blive klubbens nye cheftræner, siger Peter Sørensen.

Med fire runder tilbage af grundspillet i Superligaen ligger Hobro sidst med to point op til Vendsyssel, der er næstsidst.

Dermed har Hobro udsigt til at skulle ud i et nervepirrende nedrykningsspil inden længe, og her ønskede man at have friske øjne på trænerbænken.

Allan Kuhn førte i 2016 Malmö FF til det svenske mesterskab, men blev efterfølgende fyret.

Han har tidligere været cheftræner i FC Midtjylland samt haft assistentroller i AaB og Randers FC.