Fodbold

Ny tiltale: Nicki Bille anklaget for at true sygeplejerske med vold

Tidligere i februar blev Bille tiltalt for fire forhold. Retssagen mod ham begynder ved Københavns Byret mandag 4. marts.

Antallet af tiltaler mod fodboldspilleren Nicki Bille vokser.

Den 31-årige angriber er yderligere tiltalt for trusler, han fremførte mod en tjenestegørende sygeplejerske tidligt om morgenen 27. januar i år, mens han var indlagt på Rigshospitalet.

Det fremgår af et tillægsanklageskrift fra Københavns Politi, som TV 2 SPORT har fået aktindsigt i.

Nicki Bille skulle ifølge anklageskriftet have stået med kort afstand til sygeplejersken og med knyttet hånd mod hendes hoved, som ville han slå hende, imens han udtalte "jeg fucking slår dig møgkælling" eller lignende, ligesom han udtalte "jeg skal nok komme og nakke dig" eller lignende.

Fodboldspilleren er tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 119 stk. 1.

Bille har været presset, siger forsvarsadvokat

TV 2 SPORT har været i kontakt med Nicki Billes forsvarsadvokat, Asser Gregersen, der først tirsdag skal tale med Bille, hvorfor han ikke kan komme nærmere ind på, hvordan Nicki Bille forholder sig til tiltalen.

- Jeg tror, at enhver kan forstå, at når man bliver skudt og har været i en så presset situation, som Nicki har været siden jul, så kan der opstå nogle uheldige situationer, siger Asser Gregersen til TV 2 SPORT.

- Derudover må man så også sige, at Nicki glæder sig enormt til at lægge hele efteråret 2018 bag sig.

Billes forsvarsadvokat fortæller videre, at episoden anden juledag, hvor Nicki Bille blev udsat for mordforsøg, har sat både fysiske og psykiske spor i angriberen.

- Jeg tror sådan set, at det er begge dele. Jeg tror, at han har været glad for den behandling, der er, men jeg tror, at han har været presset, siger Asser Gregersen.

Tiltalt i to andre sager

Tidligere i februar blev Nicki Bille tiltalt med påstand om fængsels- og bødestraf for fire andre forhold.

De første tre drejer sig om en episode 22. oktober sidste år. Her er Bille tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 266 ved at have truet med og sigtet et luft- og fjedervåben mod en anden person og derudover for at være i besiddelse af 0,26 gram kokain til eget forbrug ved anholdelsen.

I det tredje forhold er han tiltalt for ikke at have transporteret våbnet på en forsvarlig eller betryggende måde, idet han havde det siddende i bukselinningen.

Det fjerde forhold drejer sig om en episode to måneder senere, hvor Nicki Bille er tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 244 ved ifølge anklageskriftet at have tildelt en dørmand på en natklub et til to knytnæveslag i ansigtet.

Denne episode har ikke tilknytning til mordforsøget på Bille, men det har truslerne mod sygeplejersken derimod, da Bille var indlagt som følge af, at han blev skudt i armen i sin lejlighed på Sluseholmen i København i december.

Nægter sig skyldig i de fire forhold

Da de første anklager kom frem i medierne, fortalte Nicki Billes forsvarsadvokat, at den tidligere landsholdsspiller nægter sig skyldig.

- Nu hvor retsdatoen begynder at nærme sig, skal vi i gang med at kigge på sagen, sagde Asser Gregersen til TV 2 SPORT mandag 11. februar.

Men mandag har det altså ikke været muligt at få svar på, hvordan Nicki Bille forholder sig til den nye tiltale.

Retssagen mod Bille ved Københavns Byret er ifølge Københavns Politi berammet til mandag 4. marts.

Nicki Bille er i øjeblikket uden kontrakt efter sin fyring i 1. divisionsklubben Lyngby Boldklub sidste år som følge af anholdelsen 22. oktober og dermed misligholdelse af sin kontrakt med klubben.

Bille har spillet tre A-landskampe, alle i 2013, og scoret et enkelt mål.