Fodbold

Nicki Bille nægter sig skyldig i ny anklage om voldstrusler

Fodboldspilleren Nicki Bille er anklaget for i alt fem forhold, efter der mandag kom et tillægsanklageskrift.

4. marts skal Nicki Bille i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for i alt fem strafbare forhold.

Tidligere på året kom det frem, at fodboldspilleren var tiltalt for blandt andet at have truet en person med og sigtet et luft- og fjedervåben, besiddelse af kokain og vold mod en dørmand.

Mandag kom så et tillægsanklageskrift fra Københavns Politi for overtrædelse af straffelovens § 119 stk. 1 med påstand om fængselsstraf.

Her er han yderligere tiltalt for trusler, han fremførte mod en sygeplejerske i tjeneste tidligt om morgenen 27. januar i år, mens han var indlagt på Rigshospitalet.

- Han nægter sig skyldig, og vi har bedt anklagemyndigheden indkalde et vidne, der var til stede for at vise, at det slet ikke har noget på sig, siger Nicki Billes forsvarsadvokat, Asser Gregersen, til TV 2 SPORT om den nye anklage.

'Rimelige chancer' for frifindelse

Nicki Bille skulle ifølge anklageskriftet have stået med kort afstand til sygeplejersken og med knyttet hånd mod hendes hoved, som ville han slå hende, imens han udtalte "jeg fucking slår dig møgkælling" eller lignende, ligesom han udtalte "jeg skal nok komme og nakke dig" eller lignende.

Asser Gregersen fortæller, at der har været en "ophedet situation" på hospitalet, men at der ikke er foregået noget strafbart.

- Spørgsmålet er, om han har truet sygeplejersken, og det nægter han. Det har han ikke gjort. Han har nok sagt nogle grimme ting til hende, men han har ikke truet hende med vold eller på livet, siger Asser Gregersen.

Nicki Bille var indlagt som følge af et mordforsøg mod ham anden juledag sidste år, hvor han blev skudt i armen.

Asser Gregersen skal nu forsvare sin klient i fem forhold, hvor Bille nægter sig skyldig i det hele. Han anser chancerne for at få medhold som "rimelige".

- Det er klart, at der her i landet ofte sker domfældelser, når anklagemyndigheden rejser en sag, men jeg synes, han har en rimelig god sag.

Tiltalt i to andre sager

Tidligere i februar blev Nicki Bille tiltalt med påstand om fængsels- og bødestraf for fire andre forhold.

De første tre drejer sig om en episode 22. oktober sidste år. Her er Bille tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 266 ved at have truet med og sigtet et luft- og fjedervåben mod en anden person og derudover for at være i besiddelse af 0,26 gram kokain til eget forbrug ved anholdelsen.

I det tredje forhold er han tiltalt for ikke at have transporteret våbnet på en forsvarlig eller betryggende måde, idet han havde det siddende i bukselinningen.

Det fjerde forhold drejer sig om en episode to måneder senere, hvor Nicki Bille er tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 244 ved ifølge anklageskriftet at have tildelt en dørmand på en natklub et til to knytnæveslag i ansigtet.

Denne episode har ikke tilknytning til mordforsøget på Bille, men det har truslerne mod sygeplejersken derimod, da Bille var indlagt som følge af, at han blev skudt i armen i sin lejlighed på Sluseholmen i København i december.

Fyret i Lyngby

Retssagen mod Bille ved Københavns Byret er ifølge Københavns Politi berammet til mandag 4. marts klokken 9.30.

Nicki Bille er i øjeblikket uden kontrakt efter sin fyring i 1. divisionsklubben Lyngby Boldklub sidste år som følge af anholdelsen 22. oktober og dermed misligholdelse af sin kontrakt med klubben.

Bille har spillet tre A-landskampe, alle i 2013, og scoret et enkelt mål.