Fodbold

Schöne scorede drømmemål, da Real Madrid blev sendt ud

Lasse Schöne bliver tiljublet efter sin scoring til 4-1 på Bernabeu.

Ajax har højst overraskende spillet sig i kvartfinalen i Champions League efter en overbevisende sejr på udebane over Real Madrid.

De færreste havde nok troet på en kvartfinaleplads til Ajax efter 2-1-nederlaget på hjemmebane i første opgør mod Real Madrid.

Men tirsdag aften skabte Amsterdam-klubben en stor overraskelse i den spanske hovedstand. Med en sejr på hele 4-1 blev Real Madrid, der har vundet Champions League tre gange i træk, sendt ud.

Det er første gang siden 2010, at Real Madrid ikke når frem til en kvartfinale i verdens største klubturnering. Omvendt er det første gang siden 2003, at Ajax når frem til kvartfinalen.

- Det er en kæmpe overraskelse og en kæmpe fiasko for den kongelige klub i Madrid. Real Madrid har været den største magtfaktor i netop Champions League, og lige nu bliver der snakket meget om Real Madrids nedtur og fiasko, men vi skal lige hædre de her meget unge fyre med to danskere, som er gået videre, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Real Madrid-Ajax 1-4 (0-2)

  • 0-1 Hakim Ziyech (7.)
  • 0-2 David Neres (18.)
  • 0-3 Dusan Tadic (62.)
  • 1-3 Marco Asensio (70.)
  • 1-4 Lasse Schöne (72.)
  • Udvisning: Nacho Fernandez, Real Madrid (90.)

Danske Lasse Schöne spillede en hovedrolle, to minutter efter Real Madrids reducering til 3-1 i det 70. minut, som bragte spændingen tilbage.

Han tog et frispark fra en spids vinkel i venstre side af banen, hvor han fuldstændig snød Real Madrid-målmand Thibaut Courtois og hamrede bolden over i modsatte målhjørne.

- Jeg ser, at målmanden står lidt ved det korte hjørne. At den så ryger ind… var det meningen? Nej, det kan jeg ikke sige, men det var det, jeg håbede på. At den svævede op i hjørnet, var ikke helt planlagt, siger Lasse Schöne til 3+.

Lasse Schöne helt til venstre i billedet scorede direkte på frispark fra en spids vinkel.

- Det er flot sparket ind, men også med en lille smule hjælp. Den må ikke gå over en målmand, der er 1.99, siger Michael Laudrup til 3+.

Alt er væk, siger Real-spiller

Farvellet til Champions League er kulminationen på en frygtelig uge for Real Madrid, hvor sæsonen mere eller mindre er slut for klubben.

- Det har jo været Real Madrids turnering de seneste fem år. Efter 18 minutter er man bagud med 2-0 til et ungt Ajax-hold. De er der bare ikke i øjeblikket. Sæsonen er jo slut, siger den tidligere Real Madrid-stjerne Michael Laudrup i Champions League-studiet på 3+.

Onsdag røg kongeklubben ud af den spanske pokalturnering med et 3-0-nederlag til arvefjenderne fra Barcelona. Søndag stod mandskaberne igen over for hinanden i ligaen, hvor Barcelona vandt med 1-0.

Dermed er Real Madrid 12 point efter Barcelona.

- Det er klart, at sæsonen er ovre for os. På en uge er alt væk. Vi skal ikke lede efter undskyldninger. Vi har haft en lortesæson, siger Real Madrids Dani Carvajal ifølge Marca.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Det første opgør mellem de to hold endte med en 2-1-sejr til Real Madrid. Ajax havde derfor lidt at indhente tirsdag.

Der skulle dog kun gå små syv minutter, før Ajax kom på måltavlen. Det skete, da marokkanske Hakim Ziyech sendte bolden i mål og Ajax foran efter en hurtig omstilling.

Men 1-0 var ikke nok for Ajax, der med det resultat ville ryge ud på reglen om udebanemål.

Hollænderne fortsatte derfor med at presse de lettere chokerede madrilenere.

Det gav pote efter 19 minutter. Her serverede Dusan Tadic efter en flot solotur bolden i fødderne på David Neres tæt på mål. Den 22-årige brasilianer trak med en elegant førsteberøring forbi Thibaut Courtois og sparkede Ajax på 2-0.

Så stod hollænderne med kvartfinalebilletterne.

Hårdt ramt af skader

Tingene gik generelt ikke Real Madrids vej i første halvleg. I det 35. minut måtte Real-træner Santiago Solari således allerede tage sin anden udskiftning i brug, da Marco Asensio blev sendt på banen til fordel for en skadet Vinicius Junior.

Kort forinden var Gareth Bale blevet skiftet ind i stedet for Lucas Vázquez, der også måtte udgå med en skade.

Netop Bale fik Real Madrid til at live lidt op. Kort før pausen sendte waliseren bolden på stolpen efter en dribletur.

Men der blev ikke scoret mere i første halvleg, og Madrid-spillerne måtte gå i omklædningsrummet ledsaget af en mindre pibekoncert.

Hjemmeholdet kom ud efter pausen med tempo og gejst.

Der var pres på foran Ajax-målet, men bolden ville ikke i mål for Real Madrid, der i stedet måtte se gæsterne bringe sig foran 3-0.

Det skete lidt over et kvarter inde i anden halvleg, da den storspillende Dusan Tadic sendte bolden op i hjørnet. Der gik dog lidt tid, før dommer Felix Brych godkendte målet.

VAR-systemet måtte således i brug for at se, om bolden kort før Tadics scoring var røget ud over sidelinjen. Men der var ingen tv-billeder, der definitivt kunne bevise, at det var tilfældet, og 3-0-målet bestod.

Marco Asensio fik kort efter endelig prikket hul på målbylden for Real Madrid, da han med et velplaceret, fladt skud gjorde det til 1-3.

Men Lasse Schöne slukkede lidt efter Real Madrids drømme om avancement, da han med en perle af et frispark gjorde det til 4-1.

Danskeren gik derefter direkte ud på udskiftningsbænken til fordel for Dani de Wit. I samme moment blev Kasper Dolberg også sendt på banen.

Real Madrid skulle dermed lave tre mål for at gå videre, men det blev ikke engang til ét. Med ti minutter tilbage var Luka Modric og Karim Benzema ganske vist alene med Ajax-målmand Andre Onana, men de to Madrid-stjerner koksede fuldstændig i det, og chancen løb ud i sandet.

Mere blev det ikke til, og Real Madrid-spillerne måtte derfor gå slukøret fra banen, mens Ajax-lejren brød ud i jubel.