Fodbold

Britiske og franske aviser står i kø med superlativer efter ’miraklet i Paris’

Både de franske og britiske aviser står klar med dommen over aftenen, hvor PSG skuffede fælt, og Manchester United overraskede alle.

Manchester Uniteds store comeback i Champions Leagues ottendedelsfinale mod PSG onsdag aften trækker – ikke overraskende – overskrifter dagen derpå.

Tager man et kig på både de britiske og franske aviser, bliver man hurtigt klar over, at det, der skete på Parc des Princes, var noget særligt. For eksempel døber Daily Mail 3-1-sejren til gæsterne fra Manchester for ’miraklet i Paris’.

- Det her var ikke bare en sejr; det var en sejr, der omskrev historiebøgerne. En sejr, der blev opnået med en skygge af det Manchester United, kunne stille til start med, skriver avisen med henvisning til det decimerede og skadesplagede United-mandskab, manager Ole Gunnar Solskjær havde til rådighed.

I den franske lejr kommer man nok heller ikke til at glemme kampen lige foreløbig. Marcus Rashfords straffesparksmål i tillægstiden slukkede lyset i øjnene på hovedparten af de 47.441 tilskuere. Den franske sportsavis L’Equipe har døbt aftenen ’mareridtet’ og kalder det ’en katastrofe for PSG’

Le Parisien har heller ikke sparet på tillægsordene, når nederlaget skal sættes i perspektiv.

- En utilgivelig eliminering.

- Det skete, og det er helt vanvittigt, surrealistisk, skørt, hidtil uset, skriver Paris-avisen.

Det samme skete for to år siden

Hvis tilskuerne og spillerne sad tilbage med en deja-vu-fornemmelse, er det fuldt forståeligt. PSG har været ude for en lignende hård skæbne i selvsamme turnering.

For to år siden var det også et mål i tillægstiden, der slukkede Paris’ drømme om avancement til kvartfinalen – faktisk to mål. Her fuldendte Barcelona et vildt comeback, da Sergi Roberto i det 95. minut scorede til 6-1, som lige akkurat var nok til at sende Paris ud i mørket i verdens største klubturnering.

Parallellerne fra dengang og i aftes er svære at overse hos både L’Equipe og Le Parisian.

- Endnu værre. To år efter ’La Remontada’ (franskmænd har døbt kampen ’La Remontada’, som løst oversat betyder ’comebacket’, red.) skete det utænkelige igen, skriver L’Equipe.

- En forbandelse til! Der var ’La Remontada 2017’, og nu er der traumet fra 2019, som bekræfter, at PSG er forbandet og i opløsning, i stand til at falde sammen, selv efter de gjorde alt rigtigt i første kamp (hvor de vandt 2-0 i Manchester, red.), skriver Le Parisien, og fortsætter:

- Jordskælv og ny industriulykke for Paris. PSG sejrede i den første kamp, men blev elimineret på ynkelig vis i Champions Leagues ottendedelsfinale.

Ole Gunnar Solskjær storroses

Manchester United skrev historie onsdag aften. Som det første hold nogensinde i verdens største klubturnering formåede de at komme tilbage efter at have tabt første knockoutkamp med 0-2 på hjemmebane.

Det havde 106 hold tidligere forsøgt uden held. I de britiske medier er der stort fokus på særligt én mand. En nordmand. Klublegenden Ole Gunnar Solskjær har været midlertidig manager, siden José Mourinho stoppede i klubben i slutningen af 2018, og med comebacket i Paris fortsætter han med at varme Manchester United-tilhængernes hjerter.

- Giv Ole et job nu, skriver iSport.

- Det er Ole-tid, skriver Metro Sport.

Siden nordmanden trådte til, har holdet kun tabt en enkelt kamp, og det var mod PSG i Manchester. En kamp, der endte med ikke at have nogen betydning.

Ole Gunnar Solskjær er i øjeblikket udlånt fra Molde.