Fodbold

Comeback på landsholdet efter halvandet år ødelagt af ny skade

Line Røddik stod foran et landsholdscomeback, men et træthedsbrud i foden betød, at comebacket blev udskudt. Nu venter der et par ugers pause.

31-årige Line Røddik var klar til at spille sin første landskamp siden september 2017. Men under landsholdets træningstur til Algarve fik hun konstateret et træthedsbrud i sin ene fod.

Træthedsbrud

  • Træthedsbrud opstår på baggrund af gentagne belastninger.
  • Symptomer er smerter. Tilstanden overses dog ofte i begyndelsen, og først når smerterne vedvarer, bliver der taget røntgenbilleder eller foretaget scanning, der viser diagnosen.

          Kilde: sundhed.dk

Derfor kom hun aldrig på banen i de tre kampe, som landsholdet har spillet den seneste uge.

- Det sker på et meget uheldigt tidspunkt, hvor jeg havde glædet mig til comebacket på landsholdet. Heldigvis har vi opdaget det i god tid, så det er ikke så alvorligt, som det kunne have været. Men dog så alvorligt, at det bliver til et par uger uden fodbold, siger Line Røddik til TV 2 SPORT.

Landsholdsudtagelsen var Line Røddiks første i halvandet år.

I perioden mellem de to udtagelser har hun døjet rigtig meget med skader i blandt andet baglåret og akillessenerne. De skader var hun blevet kvit, og alt tydede på et landsholdscomeback – indtil træthedsbruddet blev konstateret.

- Jeg må indrømme, at det var et hårdt slag. Det gik lige så godt, men det var måske næsten for godt til at være sandt, siger Line Røddik.

Værelseskammerat havde samme brud

Line Røddik er ikke den første på landsholdet, der har oplevet at få konstateret et træthedsbrud i sin fod.

Det skete også for forsvarsspilleren Janni Arnth, der kun nåede at spille én kamp ved EM i 2017, inden samme skade blev konstateret.

Meget passende bor netop Røddik og Arnth på værelse sammen, når de begge er afsted med landsholdet.

- Jeg har haft mange spørgsmål til hende, og hun har selvfølgelig vidst, hvad hun snakkede om, fordi hun netop har stået i samme situation, siger Line Røddik.

Line Røddik har spillet 132 landskampe – fjerde flest af alle kvindespillere.

I sommer skiftede hun til Ajax Amsterdam efter at have spillet i FC Barcelona i to år. Line Røddik var en del af det landshold, der i 2017 vandt EM-sølv. Hun var også med til at vinde bronze i 2013.