Kroatiske Zagreb spolerer dansk drøm om CL-pladser

Da Dinamo Zagreb slog Benfica, får Danmark ikke flere kvalifikationspladser i CL eller EL i 2020.

Dansk fodbold måtte torsdag kigge langt efter flere kvalifikationspladser til både Champions League og Europa League i 2020.

Det stod klart, da kroatiske Dinamo Zagreb hjemme besejrede Benfica 1-0 i klubbernes første møde i ottendedelsfinalen i Europa League.

Dinamo Zagrebs sejr betyder således, at Kroatien passerer Danmark på Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) koefficientliste for de nationale ligaer, og Kroatien snupper den afgørende 15.-plads på listen, der er afgørende.

Dansk fodbold skulle således heppe på Benfica både i torsdagens opgør, men også muligvis i returkampen, hvis kroaterne ikke fik point i det første opgør.

Da kroaterne vandt 1-0 er det hele ligegyldigt i returkampen set med danske fodboldbriller, men havde Benfica vundet torsdagens kamp, ville endnu en portugisiske sejr i returkampen betyde, at Danmark fik flere pladser i 2020.

En scoring til 1-0 i første halvleg af Bruno Petkovic på et straffespark forplumrede dog det hele for dansk fodbold, da der ikke blev scoret yderligere i opgøret.