Fodbold

Solskjærs plan udført til perfektion: - Vi kan gå hele vejen

United-manager Ole Gunnar Solskjær var et stort smil, efter at PSG blev sendt ud af Champions League.

Norske Ole Gunnar Solskjær tog endnu et skridt mod legendestatus som manager i Manchester United onsdag aften. 

Her formåede United at tage til Paris og veksle 0-2-nederlaget fra første opgør mod Paris Saint-Germain til en 3-1-sejr i returmødet i ottendedelsfinalen i Champions League. 

- Vi tror på os selv. Vi kan gå hele vejen, men nu må vi lige afvente lodtrækningen, sagde nordmanden efter kampen, hvor hans masterplan blev udført til perfektion.

- Vi havde en plan, og det handlede ikke om at have bolden og udspille dem. Man må ikke give sådan et hold for meget tid og plads. Det så ved md Mbappé et par gange i første halvleg, siger Solskjær til BT Sports ifølge Manchester Uniteds hjemmeside.

I løbet af de 90 minutter havde Manchester United kun bolden i 32 procent af tiden, viser statistikken fra det europæiske fodboldforbund UEFA. Englænderne kom frem til fem afslutninger, hvoraf tre endte med mål. Til sammenligning havde Paris Saint-Germain 11 afslutninger mod mål. Det førte kun til én scoring.

- Planen var at få det første mål og stadig være med i kampen, når der manglede fem-ti minutter. Drengenes tro på tingene var præcis, hvad vi havde håbet på, og så fik vi jo tydeligvis en god start. Vi havde ikke forventet, at det første mål blev scoret allerede efter to minutter, men det åbnede kampen for os. Vi ønskede at få en målrig kamp.

Med Manchester Uniteds sejr 3-1 sluttede det sammenlagt 3-3, og dermed United videre på reglen om udebanemål.

Ung angriber afgjorde kampen

Romelu Lukaku bragte United foran efter blot to minutter, men spanske Juan Bernat udlignede efter 12 minutter, inden Lukaku udnyttede en stor fejl af PSG-keeper Gianluigi Buffon til at bringe United foran 2-1 efter en halv time. 

Det var dog ikke nok, og på dramatisk vis fik United muligheden for at øge med den afgørende scoring til 3-1, da der blev dømt straffespark til United i tillægstiden efter videohjælp. 

Her sørgede Marcus Rashford for at hamre bolden i mål, og dermed sikrede han sejren og det videre avancement. 

Det fik Solskjær til at bruge de helt store ord efter kampen. 

- Rashford var frygtløs ved straffesparket. Han er 21 år. Drengen er bare frygtløs, lyder det fra nordmanden.

Onsdag gik FC Porto også videre i Champions League. Portugiserne slog italienske AS Roma ud efter forlænget spilletid.