UEFA indleder sag mod Manchester City for regelbrud

UEFA indleder en officiel undersøgelse af, om Manchester City har brudt reglerne om Financial Fair Play.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) åbner en sag mod Manchester City for muligt brud på Financial Fair Play (FFP).

Det skriver flere nyhedsbureauer torsdag.

- Undersøgelsen vil fokusere på de anklager om brud på FFP, der er blevet bragt af flere medier, skriver UEFA i en pressemeddelse ifølge Reuters.

- Vi har ikke flere kommentarer, mens undersøgelsen er i gang, skriver UEFA videre.

Manchester City kan risikere at blive udelukket af fremtidige Champions League-turneringer, hvis klubben bliver straffet, skriver Reuters.

Baggrunden for sagen er lækkede dokumenter fra whistleblowerplatformen Football Leaks.

Ifølge disse dokumenter hjalp den nuværende præsident i Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), Gianni Infantino, i sin tid som generalsekretær i UEFA, Manchester City og Paris Saint-Germain med at omgå FFP-reglerne i 2014.

Reglerne sætter en ramme for klubbernes forbrug for at sikre en form for fairplay og undgå, at budgetter og forbrug eskalerer, så bundløs gæld og konkurser bliver en realitet blandt fodboldklubberne.

Man kan i store træk sige, at klubberne ikke må bruge flere penge, end de tjener. Og der er strenge grænser for, hvor stort et underskud må være over en flerårig periode.

Siden maj 2016 har Manchester City brugt omkring 4,4 milliarder kroner pĂĄ spillere.

Bag PSG og City er stenrige ejere fra henholdsvis Qatar og Abu Dhabi. 

På trods af at klubberne ifølge de lækkede papirer har brugt uregelmæssige økonomiske midler til at puste budgetterne op, slap de begge med bøder i 2014.

City og PSG slap dengang med bøder på trecifrede millionbeløb i kroner, men de undgik udelukkelse fra de store europæiske klubturneringer.

Den ultimative straf vil være at blive udelukket fra Champions League, og det kan blive realitet for eksempelvis City, nĂĄr Uefa har gransket forholdene nøje og træffer en beslutning. 

Manchester City-manager Josep Guardiola udtalte i december, at han ikke frygter, at hans spillere i fremtiden mĂĄ se Champions League foran fjernsynet.

- Vi bliver ikke udelukket. Det er, hvad vores formand og direktør har forklaret til mig. Dem stoler jeg på.

- Men hvis vi bliver udelukket, for det er Uefas beslutning, så må vi acceptere det og komme videre, sagde Josep Guardiola dengang ifølge AFP.

Klubber som Galatasaray og Røde Stjerne fra Beograd er tidligere blevet ramt af udelukkelse for at bryde samme regelsæt.