Fodbold

Kvindelandsholdet får nye trøjer med stof til eftertanke

Danmarks bedste fodboldkvinder kan på kvindernes internationale kampdag glæde sig over to helt nye spilledragter.

Der er noget ganske særligt over kvindelandsholdets nye trøjer, selvom farverne er røde og hvide som altid.

Det skyldes designet og ikke mindst tankerne bag. For første gang er de lavet udelukkende til kvindelandsholdet og endda i samarbejde med spillerne. På den måde ønsker producenten hummel at øge ligestillingen mellem mænd og kvinder i sport, og derfor er præsentationsdagen den 8. marts, kvindernes internationale kampdag, ganske symbolsk. 

- Vi ved godt, at der stadig er lang vej, men vi mener, at dagen i dag kan være en måde at sætte fokus på kvindelandsholdet og deres kamp for større lighed, siger hummel-CEO Allan Vad Nielsen i en pressemeddelelse om lanceringen af den nye kamptrøje.

De nuværende kamptrøjer har også været designet specielt til kvindelandsholdet, men det er sket som versioneringer af herrernes forrige trøje. Eksempelvis blev Dannebrog flyttet fra brystet på herrernes hvide udebanetrøje til hoften på kvindernes ditto. Denne gang er kvindernes trøjer desginet uden at skele til herrernes. 

Ifølge hummel er de nye spilledragter skabt i samarbejde med kvinderne, og som det kan ses herunder, holder man fast i en rød hjemmebanetrøje og en hvid udebanetrøje. Disse tages i brug, når Danmark i efteråret indleder kvalifikationen til EM 2021.

- Det er en fed trøje. Nu kommer der nogle nye mål med EM-kvalifikationen efter sommerferien, og derfor er det en god begyndelse med en ny trøje, fortæller Sanne Troelsgaard til TV 2 SPORT.

- Vi har været med i processen, og det har været fedt at få lidt indflydelse. Vi har blandt andet været med til at prøve trøjerne og se, om modellen sad godt nok. At den så bliver præsenteret lige i dag er et ekstra plus.

I kvalifikationen skal Danmark møde Georgien, Malta, Israel, Bosnien-Hercegovina og Italien. Selve slutrunden spilles i England.

Danmark har netop deltaget ved træningsturneringen Algarve Cup, hvor et 2-1-nederlag til Norge, en 1-0-sejr over Kina og et 1-0-nederlag til Skotland resulterede i en samlet sjetteplads.

- Vi havde forventet os at klare os lidt bedre end to nederlag, men med et forholdsvis ungt hold må vi erkende, det er en lidt længere proces. Vi havde chancer til at score lidt flere mål, men det var en lærerig tur, hvor vi fik set en masse nye spillere også. Med det in mente var det en god tur, hvor vi fik trænet en masse, fortæller Sanne Troelsgaard.