Fodbold

Mourinho hylder sin afløser i Manchester United

José Mourinho blev fyret i Manchester United i december sidste år. Lindsey Parnaby / Ritzau Scanpix

Manchester Uniteds comeback i returkampen i Champions Leagues ottendedelsfinale mod PSG gjorde også indtryk på José Mourinho.

Den midlertidige norske Manchester United-manager, Ole Gunnar Solskjær, har siden onsdag modtaget ros fra nær og fjern, og nu har manden, som nordmanden afløste, også sluttet sig til i koret.

José Mourinho, som blev fyret fra managerposten i december sidste år, kan nemlig heller ikke skjule sin begejstring over det resultat, som Ole Gunnar Solskjærs tropper leverede onsdag aften, da de efter en 3-1-sejr slog favoritterne fra PSG ud af Champions Leauge.

- Ajax (som slog Real Madrid tirsdag, red.) og Manchester Uniteds resultater er fænomenale, og hvis ansvaret i dårlige perioder ligger hos manageren, må ansvaret i gode tider også ligge hos manageren.

- Så for mig at se er det Ten Hag i Ajax og Solskjær i Manchester United. De har lavet utrolige resultater, siger Mourinho i et tv-interview med RT torsdag aften.

Da Mourinho efter et nederlag til rivalerne fra Liverpool blev fyret, udtalte han efterfølgende, at han så det som et overstået kapitel, og at han ikke havde i sinde at kritisere sin tidligere arbejdsgiver.

Modsat mange andre eksperter mener portugiseren, at Manchester Uniteds avancement mod PSG er fortjent, selvom franskmændene havde overtaget i store dele af kampen, hvilket blandt andet kunne ses på statistikken over boldbesiddelse, hvor PSG havde bolden 62 procent af tiden og skabte de største chancer.

- Det er den pragmatiske måde at kigge på fodbold. Manchester United scorede tre mål, og de fortjener at gå videre, siger han bestemt.

Smigret over Real Madrid-rygte

Siden fyringen i Manchester United er den portugisiske træner blandt andet blevet kædet sammen med jobbet som Real Madrid-cheftræner, efter at den store klub røg ud af Champions League tirsdag.

Fra 2010 til 2013 stod han i spidsen for den spanske hovedstadsklub, og umiddelbart er han ikke afvisende for at vende tilbage.

- Jeg er stolt over det, men Real Madrid har en manager (Santiago Solari, red.). Det giver mig selvfølgelig grund til stolthed, men heller ikke mere end det, sagde han til Skysports onsdag.

Også hos bookmakerne er José Mourinho favoritten til at være cheftræner for Real Madrid i den kommende sæson.