Fodbold

Tidligere Vejle-træner skriver åbent brev: - Det mest rørende i mit liv

Adolfo Sormani har skrevet et åbent brev, hvor han takker både VB og klubbens fans. Claus Fisker / Scanpix Denmark

19 point i 24 kampe er det blevet til for Vejle, og det er for dårligt, erkender den nu tidligere træner.

I et åbent brev siger Adolfo Sormani pænt farvel og tak som cheftræner for Vejle.

Italieneren, som valgte at forlade posten som træner i tirsdags efter en række skuffende resultater, forklarer mere om årsagen til bruddet. Men han nævner også, at klubben og dens fans har skabt et af de mest rørende minder i italienerens hukommelse. Det tager udgangspunkt i klubbens oprykning til Superligaen i sommeren 2018. 

- Det sker ikke så ofte for trænere og spillere, at de får lov til at vinde en række. Minderne om euforien efter kampen i Thisted og den fantastiske fest, I havde organiseret for os hjemme i Vejle, vil for altid stå som det smukkeste og mest rørerende minde i mit liv. 

Livet i Superligaen har dog ikke været så festligt, som Sormani og andre VB'ere havde håbet på.

- Jeg er meget ked af, at jeg ikke var i stand til at opnå de resultater, vi ønskede at opnå i denne sæson, selv om holdet spillede alle kampe med fantastisk intensitet og organisation og stadig viste et højt niveau i præstationerne.

- Jeg er klar over, at det i fodbold til tider desværre ikke kan være nok, og jeg forlader klubben med håbet om, at en ændring kan gøre det muligt at levere de nødvendige resultater, skriver Sormani i brevet på klubbens hjemmeside.

Han takker alle i og omkring Vejle og fortæller, at han forlader fodboldklubben med vemod.

- Jeg føler behov for at takke alle for den støtte og kærlighed, som jeg, min stab og holdet har mærket i de seneste år, lyder det fra Sormani.

Åbent brev fra Adolfo Sormani til Vejle Boldklubs fans og sponsorer: Dear Vejle fans, I write this letter with...

Posted by Vejle Boldklub on Thursday, March 7, 2019

Med blot 4 sejre i de første 24 kampe i denne sæson er holdet placeret på sidstepladsen i Superligaen med blot 19 point.

Vejle tager lørdag imod Vendsyssel FF i den næstsidste kamp i grundspillet.

Rumæneren Constantin Galca blev onsdag ansat som ny cheftræner i Vejle, og han skal forsøge at sikre klubben endnu en sæson i Superligaen.