Fodbold

De var langt fra VM i Rusland – nu er de mulige landsholdsdebutanter

Efter et år uden A-landsholdsdebutanter banker tre danskere nu på døren til deres første optræden for Danmark.

Der kan ske meget på under et år.

Hverken Joachim Andersen, Robert Skov eller Philip Billing var en del af Danmarks bruttotrup til VM-slutrunden i Rusland 2018, men de er alle sammen at finde blandt de 23 spillere, landstræner Åge Hareide har udtaget til de kommende landskampe i marts mod Kosovo og Schweiz.

- Det er meget interessant. Der var ingen debutanter i 2018, og nu kommer der tre mulige debutanter med fra U21-landsholdet, der har haft stor succes, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Officielt var der 17 danske landsholdsdebutanter i 2018. De spillede dog alle for det danske vikarlandshold, der i september repræsenterede Danmark i 3-0-nederlaget til Slovakiet på grund af konflikten mellem DBU og A-landsholdsspillerne. A-landsholdet bragte derimod ingen nye spillere i aktion sidste år.

Trods udtagelsen af de tre potentielle debutanter, der alle er 22 år, skal man ikke forvente en revolution på nationalmandskabet.

- Jeg tror, at de er med for at lære og modnes. Der er noget interessant i det her med, at han inviterer tre ind, som ikke har prøvet det før, men som har et kæmpe potentiale, og der er ingen tvivl om, at alle tre vil være A-landsholdsspillere i årene fremover, siger Flemming Toft.

Herunder kan du se, hvordan danskerne har præsteret i denne sæson.

JOACHIM ANDERSEN – FORSVARSSPILLER - SAMPDORIA

Atalantas' Duvan Zapata (tv.) i duel med Sampdorias Joachim Andersen 10. marts i Serie A.

Alle turneringer for Sampdoria 2018/2019: 28 kampe – 1 mål

Joachim Andersen har efter skiftet fra Twente i Holland til Sampdoria i Italien fået fuld spilletid i midterforsvaret i 26 ud af 27 ligakampe, hvor den ene mod Juventus blev misset på grund af en karantæne.

Lyn-analyse

Joachim Andersen har været fast mand i Sampdoria i en meget stærk Serie A i Italien. Måske Joachim Andersen kan blive brugt i venskabskampen mod Kosovo i stedet for Mathias Zanka Jørgensen som et forsøg i det centrale forsvar.

Joachim Andersen har spillet 34 ungdomslandskampe, hvor han har repræsenteret det danske U21-landshold 16 gange.

Åge Hareide om Joachim Andersen:

- Joachim Andersen har vi set spille på udebane mod Inter, og jeg synes, han spillede en rigtig god kamp. Han er endnu bedre på bolden end tidligere. Han er opdraget i Holland, og der bliver man god med bolden som forsvarsspiller. Han har tilegnet sig lidt italienske tanker og måden at arbejde i forsvaret på, og det er vigtigt. Der skal ikke laves fejl. Det skal være stabilt og jævnt godt hele tiden. Jeg synes, han har spillet på et godt niveau over lang tid, siger Åge Hareide.

ROBERT SKOV – ANGRIBER – FC KØBENHAVN

Robert Skov med et skudforsøg i Superliga-opgøret på Right to Dream Park i Farum mod FC Nordsjælland 10. marts 2019.

Alle turneringer for FC København 2018/2019: 39 kampe – 25 mål

Robert Skov fik spilletid for det danske ligalandshold i januar 2018, men nu nærmer Superliga-topscoreren sig debuten på højeste niveau efter en fantastisk sæson med 23 mål i 25 Superliga-kampe.

Lyn-analyse

Robert Skov giver sig selv efter den sæson, som han har haft hos FC København. Og han er stadigvæk en, der vokser rent fodboldmæssigt på mange områder. Han har et formidabelt venstreben, som ingen anden – og jeg er lige ved at sige næsten i Europa – kan præsentere. Det kunne være interessant at få en højrekant ind, som har været et lyspunkt i Superligaen og en gevinst for FC København.

Robert Skov har spillet 39 ungdomslandskampe og scoret 14 mål. FCK-angriberen har scoret 10 af målene i sine 22 U21-landskampe.

Åge Hareide om Robert Skov:

- Robert Skov har først og fremmest flyttet sig i forhold til det at lave mål. Han har fantastiske færdigheder i sin venstrefod både på frispark og skud udefra. Vi skal finde folk med spidskompetencer, som vi kan bruge i en kamp, og det har Robert Skov. Vi har også Christian Eriksen og Lasse Schöne, men det er vigtigt mod defensive hold at have folk, der kan sparke udefra. Hans kvaliteter er utvivlsomt bedst i Superligaen. I de internationale kampe kan han vise endnu mere, men han er også ung, siger Åge Hareide.

 

PHILIP BILLING – MIDTBANESPILLER – HUDDERSFIELD

Philip Billing (th.) i aktion for Huddersfield Town mod AFC Bournemouth 9. marts 2019.

Alle turneringer for Huddersfield 2018/2019: 26 kampe – 2 mål

Philip Billing har kun misset 4 ud af 30 kampe i Premier League for Huddersfield, der indtager sidstepladsen med 16 point op til Burnley over nedrykningsstregen.

Lyn-analyse

Philip Billing er også meget interessant. Han har spillet stort set fast på et meget, meget trængt Huddersfield-hold, der inden så længe ryger ud af Premier League. Jeg kan ikke helt se, at han kan bruges i andet end i venskabskampen mod Kosovo

Philip Billing har spillet 9 ungdomslandskampe, hvoraf otte af dem har været for det danske U21-landshold.

Åge Hareide om Philip Billing:

- Billing har hele tiden spillet jævnt i Huddersfield med undtagelse af nogle skader. Han har leveret nogle gode kampe, og nu har vi set ham an. Han har noget, vi ikke har så meget af centralt i banen; højde og duelstyrke. Han har oparbejdet god erfaring i Premier League, og derfor vil vi gerne se nærmere på ham, siger Åge Hareide.