Fodbold

Toft roser Real Madrids valg af Zinedine Zidane

Real Madrids ansættelse af Zinedine Zidane kan hjælpe klubben tilbage på ret kurs, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Real Madrid har valgt rigtigt – men det har Zinedine Zidane nødvendigvis ikke.

Det er konklusionen fra TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft, efter at den tidligere succesfulde Real Madrid-spiller og træner nu vender tilbage for at stå i spidsen for Real Madrid efter fyringen af Santiago Solari.

- Han har så stort et navn, så meget magt og så stor en position i forbindelse med Real Madrid, at det er et super godt valg, hvis de skal tilbage på fode, og det skal de hurtigst muligt.

- Det er også overraskende, at han siger ja til det oven på alt det, han har været mester for, at han så kommer tilbage og skal være under et pres. Han har store muligheder for at skuffe, siger Flemming Toft.

Franskmanden bliver den tredje Real Madrid-træner i denne sæson, efter at først Julen Lopetegui og nu Santiago Solari er blevet fyret.

Comeback under et år efter sit stop

Zinedine Zidane valgte selv at stoppe i Real Madrid i slutningen af maj 2018, efter at han havde vundet tre Champions League-titler i træk samt sikret sig et spansk mesterskab og en Super Cup-triumf i sine to et halvt år i spidsen for Los Blancos. På et hasteindkaldt pressemøde udtalte han dengang, at holdet havde brug for forandring, hvis de skulle kunne fortsætte med at vinde.

Det skete bare ikke.

Real Madrid er inden for en uge røget ud af den spanske pokalturnering og Champions League, mens den spanske hovedstadsklub aktuelt er på tredjepladsen i den bedste spanske fodboldrække, hvor de er 12 point efter førerholdet FC Barcelona. Trods en 4-1-sejr søndag over Real Valladolid endte Santiago Solari med en afskedigelse.

Trods startvanskeligheder lykkedes det Real Madrid at slå Real Valladolid 4-1 på udebane. Det blev Solaris sidste kamp som træner. Video: Nicolai Margon Madsen

- Det har været en lang krise for Real Madrid, og så er det selvfølgelig altid træneren, man peger på. Det skal også siges, at han har haft svære betingelser. Han har været uden Cristiano Ronaldo, stjernen over dem alle og topscoreren gennem de seneste mange år. Det er hold, som på mange områder har været lidt forældet og mæt, men han har slet ikke haft fat i de spillere, som han burde have kontrol over.

- Han har i hvert fald ikke manifesteret sig nok, og så har han været på kant med nogle af spillerne, siger Flemming Toft med henvisning til, at blandt andet stjernen Isco er kommet i unåde i Real Madrid på grund af disciplinære problemer, og senest var han ude truppen i ligakampen mod Real Valladolid.

Zidane er på højde med præsidenten

I sidste uge kunne flere spanske medier også berette om mere uro i Real Madrid. Klubbens præsident, Florentino Perez, skulle angiveligt have været en tur i omklædningsrummet for at kritisere Real Madrid-spillerne efter det ydmygende 4-1-nederlag til Ajax i Champions League.

Ifølge avisen Marca skændtes Real Madrids præsident Florentino Perez og anføreren Sergio Ramos efter klubbens ydmygende nederlag til Ajax i Champions League Video: Martin Gottschalk Aksglæde

Zinedine Zidane, der har skrevet under på en kontrakt frem til den 30. juni 2022, har til gengæld den autoritet, der skal til for at lede en af verdens største fodboldklubber, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator.

- Han er også en af de måske eneste, som virkelig er på højde med præsidenten Florentino Perez, og som tør sige noget til ham, som der bliver lyttet efter. Han har pondus til at gå ud at hente de spillere, som han vil have, siger Flemming Toft.

Zinedine Zidane spillede selv i Real Madrid fra 2001-2006, hvor han nåede at spille 155 kampe og score 37 mål. Første opgave for franskmanden bliver lørdagens hjemmekamp mod Celta Vigo.