Fodbold

Zidane kunne ikke sige nej, da Real Madrids præsident ringede

Den nye Real Madrid-træner Zinedine Zidane fortæller, at han ønsker at bringe klubben tilbage, hvor den hører til.

284 dage efter sin opsigelse er Zinedine Zidane tilbage som Real Madrid-træner, hvor han igen har fundet gnisten tilbage til at få succes.

- Det er en speciel dag. Jeg er meget glad for at være hjemme. Jeg ønsker at føre Real Madrid tilbage til det sted, hvor klubben hører til. Jeg vil gerne være i denne klub, og vores fokus er nu at slutte sæsonen af så godt som muligt, og derefter skal vi planlægge den nye sæson, sagde Zinedine Zidane på pressemødet i forbindelse med præsentationen som ny træner.

Franskmanden blev mandag ansat efter fyringen af Santiago Solari.

- Vi ønsker at genvinde vores sult og engagement, og det er derfor, at vi er her i dag. For at byde velkommen til vores nye manager Zinedine Zidane. Den bedste manager i verden er vendt tilbage til klubben.

- Du kommer til at overtage en klub på et tidspunkt, hvor det ikke har fungeret. Vi ved, at du elsker klubben og ved, hvor vigtig den er for millioner af fans rundt om i verden. Du er altid loyal og forpligter dig. Du repræsenterer klubbens værdier, sagde Real Madrids præsident, Florentino Perez, på samme pressemøde.

Præsident Florentino Perez præsenterede mandag aften Zinedine Zidane som Real Madrids nye træner.

Zidane havde andre tilbud

Zinedine Zidane løftede på pressemødet sløret for, at han ifølge ham selv havde haft andre tilbud, men at han kun ønskede at træne Real Madrid. Derfor kunne han heller ikke afvise Real Madrids præsident, da Florentino Perez ringede for at tilbyde ham jobbet.

- Jeg kunne ikke sige nej. Jeg har en kærlighed for klubben, som ingen kan tage fra mig. Jeg har spillet her og forsvaret denne trøje. Jeg er en, der arbejder for klubben. Jeg vil ikke glemme, hvad vi har vundet, men der var også ting, der ikke gik så godt. I sidste sæson røg vi hurtigt ud af titelkampen, siger Zidane med henvisning til, at Real Madrid sluttede 17 point efter FC Barcelona i La Liga i sidste sæson.

Zinedine Zidane bliver Real Madrids tredje træner i denne sæson, da Zidanes afløser i sommer, Julen Lopetegui, blev fyret tilbage i slutningen af oktober. Zinedine Zidane har fået en kontrakt frem til 30. juni 2022, og han skal i første omgang koncentrere sig om at få Real Madrid tilbage på ret kurs igen.

Real Madrid har efter smertelige exits i pokalturneringen Copa del Rey og Champions League kun ligaen at spille for, hvor hovedstadsklubben er på tredjepladsen 12 point efter FC Barcelona på førstepladsen.

Frygter ikke at blive en skuffelse

Zinedine Zidane vandt blandt andet tre Champions League-titler i træk i sin to et halvt år lange trænerperiode i spidsen for Real Madrid.

Alligevel er han ikke bange for, at han risikerer at blive en skuffelse ved at vende tilbage til klubben som træner.

- Jeg har ikke tænkt over det for at være ærlig. Jeg ville ikke være her, hvis jeg troede noget negativt kunne ske. Jeg er en positiv person, og jeg har fået slappet godt af i den periode, som jeg har været væk. For fire måneder siden var det måske ikke gået. Men nu er det et godt tidspunkt, og jeg ser virkelig frem til denne udfordring, siger Zinedine Zidane.

Zinedine Zidane (th), hans kone Veronique (i midten), og Real Madrids præsident Florentino Perez (tv.) til pressemødet mandag aften.

Den tidligere Real Madrid-spiller fortæller, at han i de seneste ni måneder har fået slappet af, mens han har boet i Madrid. Her har han fulgt holdet tæt, hvor de dårlige resultater også har påvirket ham.

- Jeg har set på det udefra, men jeg har alligevel følt mig som en del af det, fordi det var ’mine’ spillere. Jeg er ikke glad for, hvad der er sket i klubben, og jeg ved, at spillerne føler det på samme måde, siger Zinedine Zidane.

Franskmanden blev også spurgt til, om Cristiano Ronaldo, der har været klubbens topscorer og store stjerne de seneste sæsoner, vender tilbage til Real Madrid til sommer. Portugiseren forlod i sommer Real Madrid til fordel for Juventus i Italien.

- Der er 11 kampe, og dem skal vi fokusere på, og så må vi se. Du ved, hvad Cristiano har opnået. Han er en levende legende. Han er en af de bedste spillere, men det er ikke tiden til at tale om det nu, lød svaret.

Zinedine Zidane spillede selv i Real Madrid fra 2001-2006, hvor han nåede at spille 155 kampe og score 37 mål. Første opgave for franskmanden bliver lørdagens hjemmekamp mod Celta Vigo.