Fodbold

Udtaget til landsholdet for første gang: - En rigtig stor dag for mig og min familie

Den danske Sampdoria-forsvarer Joachim Andersen har fået en drøm opfyldt ved at tage springet fra U21-landsholdet til A-landsholdet.

Joachim Andersen havde luret, hvad der var ved at ske.

- Ja, jeg kunne godt lægge to og to sammen, siger han.

Den 22-årige danskers navn figurerede nemlig ikke i Niels Frederiksens U21-landsholdstrup, hvor forsvarsspilleren fra Sampdoria normalt plejer at optræde, når han spiller i rødt og hvidt.

I stedet kunne han mandag vente lidt længere på sin udtagelse, da A-landsholdet kort efter blev offentliggjort.

Her læste landstræner Åge Hareide Joachim Andersens navn op i den 23-mandstrup, der skal repræsentere Danmark i de kommende landskampe mod Kosovo og Schweiz.

- Det er jo noget, jeg har gået og drømt om, siden jeg var helt lille. At det så sker, det er jo helt sindssygt.

- Og det er selvfølgelig en rigtig stor dag for mig og min familie, og jeg har også fået en masse beskeder i dag (mandag, red.) fra forskellige folk. Det er selvfølgelig kæmpe stort. Jeg er egentlig bare rigtig glad for det, siger Joachim Andersen til TV 2 SPORT.

Joachim Andersen er sammen med Robert Skov og Philip Billing en af tre mulige debutanter i Åge Hareides landsholdstrup.

Robert Skov, Joachim Andersen og Philip Billing er alle med i truppen til landskampene mod Kosovo og Schweiz.

Blev overrasket over udtagelsen

Joachim Andersen har fået chancen som en af otte forsvarsspillere i truppen, hvor der blandt andet ikke er blevet plads til Jannik Vestergaard, der tidligere har været fast reserve i det danske midterforsvar, mens Andreas Bjelland også er fraværende efter en periode med skadesproblemer.

Nu skal Sampdoria-danskeren kæmpe om spilletid i det centrale forsvar med Andreas Christensen fra Chelsea, Mathias ’Zanka’ Jørgensen fra Huddersfield og landsholdets anfører, Simon Kjær, fra Sevilla.

- Jeg havde håbet på det, men det er den position i Danmark, hvor der er stærkest konkurrence og super mange gode spillere i forsvaret. Så selvfølgelig er jeg lidt overrasket, men jeg har da håbet på det, for jeg føler, at jeg har vist mig godt frem og har gjort det godt i Sampdoria, og så er jeg også glad for, at Åge (Hareide, red.) har set min vej den her gang, siger Joachim Andersen.

Det kører jo derudad for dig og din karriere i Sampdoria?

- Ja, jeg klager ikke. Det går, som det skal lige nu. Jeg spiller de kampe, jeg kan, og er egentlig bare glad for at spille så meget og lære for hver kamp, siger han.

Ros fra landstræneren

Joachim Andersen har efter skiftet fra Twente i Holland i august 2017 til Sampdoria i Italien fået fuld spilletid i denne sæson i midterforsvaret i 26 ud af 27 ligakampe, hvor den ene mod Juventus blev misset på grund af en karantæne. Præstationerne i Serie A er blevet bemærket af landstræneren.

- Joachim Andersen har vi set spille på udebane mod Inter, og jeg synes, han spillede en rigtig god kamp. Han er endnu bedre på bolden end tidligere. Han er opdraget i Holland, og der bliver man god med bolden som forsvarsspiller. Han har tilegnet sig lidt italienske tanker og måden at arbejde i forsvaret på, og det er vigtigt, siger Åge Hareide.

De mange kampe og de 2.340 minutters spilletid i Serie A i denne sæson er en stor kontrast til sidste sæson, hvor størstedelen af danskerens tid blev tilbragt på bænken. Joachim Andersen føler også, at han har udviklet sig meget og er blevet bedre sammenlignet med sidste år.

- Ja, jeg kan 100 procent mærke, at jeg er blevet en bedre og meget klogere fodboldspiller. Jeg har lært nogle ting, som jeg aldrig havde hørt om før, så det er selvfølgelig bare godt for mig. Nu er jeg kommet fra den hollandske skole, hvor det er meget teknik, og nu er jeg så kommet til Italien, hvor jeg har lært det taktiske og deres ry for at være gode forsvarsspillere. Så det, synes jeg, er to gode skoler at kunne nu, siger han.

Hvad er det, du har lært?

- Det er alle mulige små finesser. Hvordan man skal positionere sig, og hvordan ens fodstilling skal være. Alle sådan nogle små ting, siger Joachim Andersen.

Sampdoria-danskeren kan få sin A-landsholdsdebut i venskabskampen mod Kosovo torsdag 21. marts, mens Danmark møder Schweiz på udebane tirsdag 26. marts i den første kvalifikationskamp frem mod EM i 2020.