17-årig sænkede United: - Noget af det fedeste, jeg har prøvet

FC Midtjyllands U19-hold er i drømmeland efter 3-1-sejren over Manchester United i ottendedelsfinalen ved UEFA Youth League.

Manchester United-fans og -spillere vil nok helst glemme 17-årige Gustav Isaksen fra FC Midtjylland.

Den unge kantspiller viste nemlig onsdag eftermiddag prøver på god teknik og koldblodighed foran mål, da han med scoringer til både 1-0 og 2-1 spillede en nøglerolle i holdets overraskende 3-1-sejr i ottendedelsfinalen ved UEFA Youth League, som i daglig tale er U19-holdenes Champions League.

- Jeg havde måske drømt om det, men havde ikke troet på det. Det er en kæmpe drøm at score to mål og afgøre kampen og gå videre til næste runde. Det var en kæmpe oplevelse at spille i dag for så mange tilskuere, siger Gustav Isaksen til TV 2 SPORT.

Sidste år blev han kåret som årets U17-spiller i FC Midtjylland, og foran over 6000 tilskuere bekræftede han sit talent.

- Jeg har det helt fantastisk. Det var noget af det fedeste, som jeg nogensinde har prøvet. Jeg har aldrig prøvet at spille for så mange tilskuere før og er bare glad for støtten fra alle, der bakkede op i dag, siger den dobbelte målscorer.

Begejstrer træneren 

Cheftræner for U19-holdet, Claus Therkildsen, var stolt og glad for holdets sejr over mægtige United. Da han blev bedt om at sætte ord på kampens dobbelte målscorer, havde han svært ved at holde de rosende ord tilbage.

- Det lyder måske lidt flot, men der er ikke noget, der kommer bag på mig i dag. Vi ved, han kan det, og at han gør det i sådan en kamp her, er bare sindssygt flot. Han fik lige nøjagtig vist, hvilken X factor, han besidder, siger Claus Therkildsen.

Holdets anfører, Japhet Sery, var også begejstret over Isaksens præstation.

- Det, Gustav leverer, er imponerende. Det er noget af det, han kan, og at han hiver det frem i dag, er vigtigt.

Før kampen mod Manchester United havde FC Midtjylland allerede slået den italienske hovedstadsklub Roma ud. I kvartfinalen skal FC Midtjylland en tur til Portugal, hvor FC Porto venter.

Allerede nu er der dog tale om en stor bedrift i turneringen med de mange store ungdomsakademier.

- Det kan lade sig gøre, når man har rigtig mange dygtige spillere, og når vi er fuldt fokuserede på denne opgave, siger cheftræner Therkildsen og uddyber:

- Det er en kæmpe bedrift. De kommer fra nogle helt andre rammer trods alt. Vi er glade for vores miljø her, men det er nogle kæmpe klubber, som vi har spillet mod her. Det viser også bare, hvor dygtige vores spillere er.

Kvartfinalen mod Porto skal spilles den 3. april, og her er holdet klar over, at de tager til Portugal endnu en gang i rollen som undertippede. Det skræmmer dem dog ikke.

 - Jeg håber, vi kan vinde den næste også. Jeg ved ikke, om vi regner med det, men vi håber på det og gør alt, vi kan for det, siger Isaksen, mens træneren tager skridtet videre:

- Nu er vi så tæt på Nyon (finalen i Schweiz, red.), så jeg vil have svært ved at undgå at drømme om det i hver fald.