Fodbold

Allan Nielsen skal spille speciel kamp med legendehold

Sammen med tidligere Spurs-stjerner som Robbie Keane og Rafael van der Vaart skal Allan Nielsen spille den sidste testkamp på Tottenhams nye stadion.

Fans af Premier League-klubben Tottenham husker nok Allan Nielsen bedst for hans mål i Worthington Cup-finalen mod Leicester på Wembley 21. marts 1999.

Med hovedstødsmålet til 1-0, som var kampens eneste, sikrede den tidligere danske landsholdsspiller London-klubben sin tredje titel i den engelske ligacup.

30. marts kan Spurs-fans opleve Allan Nielsen tilbage i den hvide trøje. Onsdag - og endda på sin fødselsdag - er han udtaget til et legendehold, der skal spille den sidste testkamp på Tottenhams nye stadion.

Det skriver Tottenham på sin hjemmeside.

- At blive udtaget som 48-årig til en kamp på Tottenhams nye stadion er en fantastisk fødselsdagsgave, siger Allan Nielsen til TV 2 SPORT.

Udover danskeren består holdet foreløbig af Robbie Keane, Rafael van der Vaart, Dimitar Berbatov, David Howells, Stephen Carr, Darren Anderton og Erik Thorstvedt. Flere spillere præsenteres i de kommende dage.

Gary Mabbutt, der spillede i Tottenham fra 1982-1996 og i dag er klubambassadør, skal stå på sidelinjen.

- Der er nogle rigtig flotte navne, siger Allan Nielsen.

- Mange af dem, hvis ikke alle, har haft nogle fantastiske karrierer og præsteret på fodboldbaner rundt om i verden, så det bliver en fornøjelse at spille med dem, siger han og fortæller videre om sin nuværende form:

- Formen er, som da jeg var 28 år - plus 20 år.

Skal møde tidligere Inter-stjerner

De tidligere Tottenham-stjerner skal møde Inter Forever, der endnu ikke har løftet sløret for spillere til kampen, men holdet har tidligere bestået af Francesco Toldo, Dejan Stankovic og Javier Zanetti.

For at opnå et formelt sikkerhedscertifikat til fremtidige kampe på det nye stadion er Tottenham blevet pålagt at spille to testkampe med stigende tilskuertal.

Den første kamp er klubbens U18-hold, der møder Southamptons ditto 24. marts. Til testkampen mellem Spurs- og Inter-legenderne vil tilskuerkapaciteten være cirka 45.000.

- Det bliver en herlig oplevelse og en skøn dag, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver en fantastisk atmosfære, siger Allan Nielsen.

Den nu 48-årige dansker fik ifølge Premier Leagues hjemmeside 97 ligakampe for Tottenham fra 1996-2000. Han scorede 12 ligamål.

44 gange nåede Allan Nielsen at optræde for det danske A-landshold, for hvem han scorede syv mål.

I 1996 blev han kåret som Årets Fodboldspiller i Danmark.