Fodbold

Hvert andet Champios League-hold er fra England: Få overblikket her

Jürgen Klopp førte onsdag Liverpool videre i Champions League.  Christof Stache / Ritzau Scanpix

De engelske hold dominerer Europas bedste klubturnering i fodbold. Efter 1/8-finalerne er halvdelen af holdene fra Premier League.

England er ekstraordinært flot repræsenteret i Champions League-turneringens kvartfinaler.

Onsdag spillede Liverpool sig videre som det fjerde hold, og dermed er halvdelen af kvartfinaledeltagerne fra England.

  • Liverpool (England)
  • Manchester City (England)
  • Manchester United (England)
  • Tottenham (England)
  • Juventus (Italien)
  • Barcelona (Spanien)
  • Porto (Portugal)
  • Ajax (Holland)

- Det var en pragtpræstation af Liverpool. Det er ikke mange hold, der tager til München og vinder så overbevisende, som Liverpool gjorde, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft og tilføjer:

- Det er meget bemærkelsesværdigt, at alle de engelske hold stadig er med, mens ingen tyske hold er i kvartfinalen. Det er en kolbøtte i international fodbold, for der er kun ét spansk hold, FC Barcelona. Der er sket en kvalitetsmæssig udvikling i engelsk fodbold. Det er interessant.

Det er første gang i 10 år, at England har fire hold med i kvartfinalerne i Champions League. Senest det skete var i 2008/2009-sæsonen, hvor Manchester United, Liverpool, Arsenal og Chelsea var med blandt de otte sidste hold. Dengang nåede Manchester United hele vejen til finalen, hvor holdet dog tabte 2-0 til FC Barcelona.

Ved lodtrækningen til kvartfinalerne i 2018/2019-udgaven af Champions League tages der ikke hensyn til deltagernes nationer, og derfor kan de engelske hold for første gang trække hinanden i denne udgave af turneringen.

Lodtrækningen til kvartfinalerne finder sted på fredag den 15. marts.