Fodbold

Manchester United er imponeret over billetsalg til U19-kamp mod FCM

Tilskuermæssigt kommer det til at minde om en Superligakamp, når FC Midtjyllands U19-hold onsdag møder Manchester Uniteds ditto.

En kamp mellem danske FC Midtjylland og den engelske storklub Manchester United er ikke ligefrem hverdagskost.

Men midtjydernes U19-hold er nået frem til ottendedelsfinalen i UEFA Youth League, ungdommens pendant til Champions League, og her møder de Uniteds bedste ungdomsspillere.

Opgøret har fået stor opmærksomhed i Herning-området. Akademichef Flemming Broe fortæller således til Herning Folkeblad, at der allerede tirsdag var solgt 5000 billetter til kampen, mens tallet onsdag middag var steget til 6100.

- Det er ny rekord for en ungdomskamp i FC Midtjylland, og jeg vil tro, at det også er rekord for en ungdomskamp i Danmark. I aftes havde vi middag med fire ledere fra Manchester United, og de har været vant til 600-800 tilskuere i deres øvrige kampe i Youth League, så de synes faktisk også, at det er utroligt flot, siger Broe til avisen.

Da FCM slog Roma ud af UEFA Yourh League i sekstendedelsfinalen overværede mere end 2000 mennesker kampen.

Til sammenligning har mellem 6800 og 7500 tilskuere overværet seniorholdets sidste 4 kampe i Superligaen.

Stor opmærksomhed i regionen

FC Midtjyllands pressekoordinator Mads Hviid Jakobsen fortæller til TV 2 SPORT, at sæsonkortholdere har gratis adgang til kampen, mens billetprisen har ligget på 50 kroner for voksne og 20 kroner for børn, hvilket selvsagt er billigere end priserne til Superligakampene.

- Generelt er der stor opmærksomhed på holdet i regionen. Det bunder måske i, at vi over mange år har leveret store Superliga-profiler, så mange gerne vil se de unge spillere, siger han.

Han mener også, det er væsentligt, at klubbens U19-hold nu er blandt de sidste 16 hold i turneringen, ligesom modstanderen heller ikke er uvæsentlig.

- Før lodtrækningen håbede vi på Manchester United eller Liverpool. Derfor kommer der også mange til kampen. De stiller med flere profiler, man allerede er begyndt at se, siger han.

Kampen spilles onsdag klokken 14, og derfor har klubben ifølge Mads Hviid Jakobsen samarbejdet med skoler og tilbudt dem at komme ind og se fodbold.

Lykkes det FCM-talenterne at slå Manchester United, venter der en kvartfinale mod enten Porto eller Tottenham.