Fodbold

Ronaldos jubelscene trækker overskrifter

Cristiano Ronaldo sendte Juventus videre i Champions League. Efter slutfløjt lavede han en jubelscene, der kan opfattes som en hån mod Diego Simeone.

Ingen kunne hamle op med Cristiano Ronaldo i Torino tirsdag aften.

Både under kampen mod Atlético Madrid, som Juventus vandt 3-0 takket være et hattrick af portugiseren, men også efter de 90 minutter plus de fem tillægsminutter tiltrak Ronaldo sig kameralinsernes opmærksomhed.

Med en synkron bevægelse med armene mod sit skridt fejrede han 'Den gamle dames' avancement til kvartfinalerne i Champions League med samlet 3-2.

En hån mod Simeone?

Cristiano Ronaldos jubelscene har efterfølgende fået flere aviser til at spekulere i, om det var en hån mod Atlético Madrids træner Diego Simeone.

I holdenes første ottendedelsfinalemøde i Madrid 20. februar fejrede den passionerede argentiner sit holds første mål ved blandt andet at vende sig mod egne fans og tage sig til skridtet.

En overskrift hos spanske Marca lyder: 'Ronaldos kontroversielle fejring: Kopierede han Simeones gestus?'

Se mange flere billeder af Cristiano Ronaldos jubelscene i galleriet herunder:

decms://697bd224fb9b0d5a8b86ee7c369deafee32b8815

Den spanske avis AS har denne overskrift på en artikel: 'Cristiano Ronaldo jubler med Simeones 'store nosser'-gestus'.

'Ronaldo glæder sig således: Et svar til Simeone?' er overskriften på en artikel hos Torino-avisen Tuttosport.

La Gazzetta dello Sports forside er overskriften 'Cristiano reagerer på Simeone og viser 'nosserne', mens avisen i sin overskrift på selve artiklen kalder gestussen for 'uhøflig'.

På pressemødet efter kampen nægtede Atlético Madrid-træneren at kritisere Cristiano Ronaldo for at efterligne hans 'nosser'-fejring'.

- Han gjorde det uden tvivl med tanke på sine fans, ligesom jeg gjorde på Wanda Metropolitano. Han har måske sagt, at de har personlighed, sagde Diego Simeone ifølge Marca.

Fik bøde for jubelscene

Umiddelbart efter kampen i Madrid forklarede Diego Simeone sin jubelscene med, at han ville illustrere sit mod ved at foretage udskiftninger på holdet.

To dage senere undskyldte han så, men det forhindrede ikke det europæiske fodboldforbund, UEFA, i at tage sagen op.

Argentineren blev straffet med en bøde på 20.000 euro svarende til knap 150.000 danske kroner for at udvise upassende opførsel.

Det er endnu uvist, om UEFA vil tage Cristiano Ronaldos jubelscene op og eventuelt tildele ham en bøde i samme størrelsesorden.

Sendte hilsen efter nederlag i Madrid

Efter Juventus' 0-2-nederlag i Madrid var der nok ikke mange, der tvivlede på, at der nu var tændt godt op under Ronaldo til returkampen på Juventus Stadium.

Jeg gjorde bare mit arbejde, og jeg er meget glad for denne magiske aften

Cristiano Ronaldo, fodboldspiller

I stedet for at tale med de fremmødte journalister på Estadio Metropolitano, gestikulerede han blot med hånden og sagde, mens han gik, at han havde vundet Champions League fem gange, mens Atlético Madrid ikke havde formået at vinde turneringen.

Det sidste supplerede han med en bevægelse med sin højre hånd, der dannede et nul. Cristiano Ronaldo blev efterfølgende hånet for sit optrin.

De tre mål tirsdag bringer hans måltotal mod Atlético Madrid op på 24 i 33 kampe. Det var hans ottende hattrick i Champions League - samme antal som Barcelonas Lionel Messi - men mere imponerende er det, at Ronaldo nu har scoret 124 mål i 160 kampe i turneringen.

- Vi ønskede en magisk aften, og det blev den lige præcis. Ikke kun på grund af mine mål, men på grund af hele holdet. Det er sådan en mentalitet, man skal vise i Champions League, og vi bør være stolte, lød det fra Cristiano Ronaldo ifølge uefa.com efter sejren.

Lodtrækning fredag

- Jeg gjorde bare mit arbejde, og jeg er meget glad for denne magiske aften. Atlético er et svært hold at møde, men vi er også stærke, og det beviste vi, sagde han.

Der er lodtrækning til kvartfinalerne i Champions League fredag 15. marts klokken 12.00. Juventus, Ajax, Manchester City, Manchester United, Porto og Tottenham er foreløbig med i bowlen.

Onsdag aften bliver de sidste to hold fundet, når Barcelona møder Lyon, og Liverpool gæster Bayern München. Begge kampe 19. februar endte 0-0.

Juventus tørster efter sin tredje triumf i den prestigefyldte turnering efter sejre i 1985 og 1996.