Fodbold

Juventus vil intet risikere og lader Ronaldo blive hjemme

Cristiano Ronaldo blev i midtugen den helt store helt, da han med tre mål sørgede for, at Juventus gik videre i Champions League. Alberto Lingria / Ritzau Scanpix

Når Juventus søndag møder Genoa i den italienske Serie A, bliver det uden holdets største stjerne, Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo viste sig endnu en gang fra sin bedste side, da han med tre mål mod Atletico Madrid sørgede for, at Juventus gik videre til kvartfinalen i Champions League. 

Søndag skal den italienske storklub imidlertid vise, at de også kan levere uden deres portugisiske superstjerne, når de gæster Genoa og skal forsøge at øge forspringet i Serie A. 

At sende ham i kamp igen vil være for risikabelt

Massimiliano Allegri

Ronaldo var nemlig ikke med i den trup, der lørdag tog turen sydpå. 

- Jeg lod ham blive hjemme. Han er nødt til at restituere. Han har spillet mange kampe og skal også spille for landsholdet, siger Juventus-træner Massimiliano Allegri på et pressemøde. 

- At sende ham i kamp igen vil være for risikabelt. Jeg var ikke nødt til at overbevise ham om at lade ham blive hjemme. Jeg fortalte ham, hvad jeg tænkte, og han var enig, siger storklubbens træner videre. 

Juventus fører Serie A med hele 18 point ned til Napoli, og derfor spillede Ronaldo heller ikke den seneste ligakamp mod Udinese, hvor han dog var at finde på bænken.

Det var den første Serie A-kamp i denne sæson, hvor Ronaldo ikke fik spilletid.

Portugiseren har siden sin ankomst til den italienske mesterklub scoret 19 mål i ligaen og 4 af slagsen i Champions League - heraf 3 i onsdagens kamp mod Atletico Madrid. 

I Champions League skal Juventus i kvartfinalen møde Ajax, mens de i en eventuel semifinale skal møde enten Manchester City eller Tottenham.