Fodbold

Om et år er problemet mindre, siger skatteministeren om sorte penge

Skatteminister Karsten Lauritzen er fast besluttet på at komme sorte penge i dansk divisionsfodbold til livs, og arbejdet mod dette mål er startet.

Skatteminister Karsten Lauritzen og Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, tog fredag det første skridt mod at ændre en kultur i dansk fodbolds lavere divisioner.

En undersøgelse foretaget af TV 2 SPORT i februar viste, at 40 ud af 80 adspurgte fodboldspillere enten selv havde modtaget eller kendte andre, der var ulovligt lønnet, og skatteministeren er optimistisk omkring at bekæmpe problemet.

- Jeg er sikker på, at man nok skal komme det her til livs, fordi det er i Divisionsforeningens, i klubbernes og også i min interesse som skatteminister, fortæller Karsten Lauritzen til TV 2 SPORT.

Faktisk tror ministeren på, at man allerede kan se effekten af samarbejdet med Divisionsforeningen, hvis man foretager en lignende undersøgelse om et år.

- Det er min klare forventning, at så er problemet mindre. Det er ikke det samme som, at det er løst, men det er mindre.

Samtidig forlod Claus Thomsen fredagens møde bedre rustet til at tage kampen op mod sorte penge, der også tidligere er blevet afsløret som et problem i de lavere danske fodboldrækker.

- Det er jo vigtigt, at skatteministeren sender de signal, og tager det initiativ. På det her område vil en fokuseret indsats fra skattemyndighederne være fantastisk. Det er jo noget af det, der kan bringe os videre, forklare direktøren.

Nye tiltag og mere kontrol

Ifølge skatteministeren skal Claus Thomsen allerede mandag holde et længere møde Skattestyrelsen, hvor det er planen, at man skal kigge på, hvilke praktiske tiltag der kan indføres på den korte bane i dansk divisionsfodbold.

Men allerede ved mandagens indledende møde kom der forslag på bordet.

- Vi kigger på, om man kan lave en informationskampagne omkring, hvilke regler der gælder, og man kan kigger også på, om det er muligt i de kontraktlige forpligtelser, de enkelte klubber har overfor DBU og Divisionsforeningen, at få sat fokus på at sikre sig der ikke er sorte penge mellem spillerne. Det, tror jeg, er en vej at gå, og det overvejer vi sammen med Divisionsforeningen, fortæller Karsten Lauritzen.

Han mener samtidig, at de involverede parter i de rækker og klubber, hvor aflønning i sorte penge forekommer, kan se frem til mere kontrol – uanset, hvordan kommende tiltag måtte udforme sig.

- Jeg har en forventning om, at det her vil føre til mere kontrol, og Divisionsforeningen har sagt, de gerne vil kigge mere på, om sanktionerne er hårde nok. De er jo ret hårde i forvejen, for hvis man bliver taget I ikke at have styr på skatten, så koster det på pointene.

I TV 2 SPORTs undersøgelse fortæller de adspurgte spillere, at aflønning i sorte penge primært drejer sig om beløb fra et par tusinde op til 15.000 kroner om måneden.