’Gigantisk’ brøler i overtiden sendte AaB i nedrykningsspil

Ét mål betød, at FC Nordsjælland og Esbjerg tog de ombejlede i pladser i top seks på bekostning af AaB.

Stadionuret viste 92 minutter.

Thomas Hagelskjær lagde bolden for sine fødder og tog tilløb til at sparke langt, men Vejle-målmandens højreben nåede aldrig at træffe bolden.

Men det gjorde Joni Kaukos.

Den finske Esbjerg-spiller overrumplede Hagelskjær, der kunne se sin modspiller score og sende AaB i nedrykningsfare.

- Thomas havde ikke set ham, og så kommer han luskende bagfra og sparker den ind. Det er virkelig uheldigt. Jeg føler virkelig med Thomas lige nu, sagde den uheldige målmands medspiller Mads Greve til Viasat.

Kan hente trøst i Karius

I ekspertpanelet hos 3+ var dommen klar. Stig Tøfting mente, at Thomas Hagelskjær havde begået ’en brøler’, og Martin Jørgensen var helt på linje.

- En trøst for ham kan være, at Karius lavede noget lignende i en Champions League-finale. Jeg tror ikke, han kommer til at lave så gigantisk en fejl igen, lød det fra den tidligere landsholdsspiller.

  • Vejle 1-2 Esbjerg
  • AaB 3-1 AGF
  • Vendsyssel 0-1 FC Nordsjælland

Derfor trak AaB sorteper

Lucas Andersens sene mål havde bragt AaB på kurs mod sjettepladsen, men det vendte Joni Kaukos overtidsmål i Vejle op og ned på.

5. Esbjerg – 38 point (32-35)

6. Nordsjælland – 36 point (42-39)

----------------------------------------------

7. AaB – 36 point (38-35)

Med det hoppede Esbjerg pludselig op på ligaens femteplads på en bedre pointscore. Modsat havde FC Nordsjælland og AaB lige mange point og samme målforskel, men sjællænderne tog den eftertragtede sjetteplads, fordi de har scoret flere mål i Superligaens grundspil.

'Gør nas'

I Aalborg var der modløshed at spore, da det stod klart, at sæsonens store mål var glippet.

- Det gør det bare endnu mere ærgerligt, at det sker ved et målmandsdrop. Selv om vi slog AGF 3-1, står vi med en elendig følelse.

- Selv om det er frustrerende, er det ikke i dag, vi taber top-6, men i en af de 25 andre kampe, så i sidste ende er det vores egen skyld, sagde Frederik Børsting til Ritzau.

- Det gør nas i dag, at vi mangler et mål, men jeg kunne også godt finde det mål, vi mangler, i de foregående 25 kampe, supplerede AaB-cheftræner Jacob Friis.

Du kan læse mere om, hvilke hold der i spil til at vinde den bedste danske fodboldrække – og hvilke der skal kæmpe for overlevelse – i linket herunder.