Fodbold

Guardiola undskylder for Citys måde at vinde på

Josep Guardiola erkender, at der burde være brugt VAR i FA Cup-kvartfinalen.

Der blev ikke brugt VAR i den ene af lørdagens FA Cup-kvartfinaler. Her får du forklaringen på hvorfor.

Manchester City er som forventet klar til FA Cup-semifinalen efter en 3-2-sejr over Swansea lørdag. Men det var bestemt ikke uden problemer, det blev sikret.

Først med knap et kvarter igen udlignede City’s Sergio Aguero på et tvivlsomt straffespark. Tv-billederne viste nemlig, at der var minimal kontakt mellem Cameron Carter-Vickers og City-angriberen Raheem Sterling, der lod sig falde.

Bedre så det ikke ud, da selvsamme Aguero scorede det afgørende mål to minutter før tid fra det, der lignede en klar offside-position.

- Jeg er ked af det, og jeg forstår ikke, hvorfor VAR ikke er her, erkender Manchester-klubbens manager, Josep Guardiola, over for BBC.

Årsagen til den manglende brug af videodom i de to tilfælde er, at kampen blev spillet på Liberty Stadium i Swansea. Det skriver Manchester Evening News.

Det engelske fodboldforbunds (FA) regler siger, at VAR kan bruges i FA Cup, men kun i kampe der bliver spillet på Premier League-stadions. Swansea spiller i den næstbedste engelske række, The Championship.

Den walisiske fodboldklub var i Premier League mellem 2012 og 2018, så klubbens stadion er egentlig udstyret med de kameraer, der skal til, for at VAR kan tages i brug. Men officials fra FA besluttede, at teknologien ikke skulle i brug i kampen mellem Manchester City og Swansea.

VAR fik modsat betydning i lørdagens anden FA Cup-kvartfinale mellem Manchester United og Wolverhampton. Her omstødte dommeren et rødt kort til førstnævntes Victor Lindelöf, der efter brug af video slap med en advarsel.